Odznak všestrannosti olympijských vítězů přinesl dobré výsledky mladých sportovců

V úterý 20. 5. 2014 ožil sportovní areál ZŠ Dukelské ve Strakonicích velkou sportovní událostí – okresním kolem „Odznaku všestrannosti olympijských vítězů“ pod patronací olympijských vítězů v desetiboji Romana Šebrleho a Roberta Změlíka.

Soutěže se zúčastnili žáci domácí ZŠ Dukelská, dále ZŠ Poděbradova, ZŠ Katovice, ZŠ Cehnice a ZŠ Sedlice. Soutěžilo se ve víceboji v šesti disciplínách – 60 m, švihadlo, kliky, hod medicinbalem, trojskok a 1 000 m nebo driblink s míčem. Hodnotilo se pořadí v družstvech (4 dívky a 4 chlapci – 3 nejlepší dívky a chlapci se počítali do soutěže družstev) a v jednotlivcích v ročnících narození 1999 až 2004.

Jako hosté se soutěže zúčastnili Ing. Pavel Pavel, místostarosta města, a Miloš Bečvář, olympionik v běhu na lyžích. Závodům předcházela večerní průtrž mračen a kroupy, přesto se venkovní závodiště podařilo připravit tak, aby soutěž proběhla bez problémů a objektivně. Bylo rozděleno 60 diplomů a medailí a 3 poháry v soutěžích družstev.  Dík patří pořadatelům OVOV i organizátorům ze ZŠ Dukelská.

Slovo závěrem

„Jsem rád, že i v našem okrese se rozběhly soutěže v Odznaku všestrannosti olympijských vítězů. Na ZŠ Dukelské jsme se ujali organizace z několika důvodů: pro žáky je to velká příležitost porovnat své schopnosti v různých disciplínách (uplatnit se tak může atlet, hokejista, házenkář či basketbalistka, ale i žáci, kteří se žádnému sportu nevěnují), příprava je velmi vhodnou náplní pro hodiny tělesné výchovy a motivací k pohybu rovněž pro ty, kteří se jinak sportu aktivně nevěnují.  Chtěli jsme také pořádáním této soutěže slavnostně znovuotevřít sportovní areál u naší školy, který prošel částečnou rekonstrukcí. Mám radost, že závody proběhly bez problémů a závodníci si odnášeli nejen diplomy, medaile a poháry, ale hlavně mnoho zážitků ze soupeření s ostatními. Postupujícím závodníkům přeji hodně štěstí a úspěchů v krajském kole, které proběhne v Táboře 12. června,“ říká hlavní organizátor Mgr. Radek Sosna ze ZŠ Dukelská ve Strakonicích.

Informace o akci, výsledky a fotogalerii najdete na:

 

http://www.ovov.cz/akce/detail/332

Autor: Radek Sosna

203 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?