JIHOČEŠI 2012: Prodej pozemků Na Křemelce i nominace komunistů je chyba

Už týden je rada města kompletní. Radka Chvostu /ODS/ nahradila lídryně komunistů Milada Vlasáková. Největší opoziční uskupení však před tímto postupem varuje.

Těsnou většinou 11 hlasů byla minulou středu do funkce radní dovolena čelní představitelka strakonických komunistů. V důsledku toho má radnice Břetislava Hrdličky opět většinu. Schválení vůbec první účasti komunistů na městské politice po roce 1989 se očekávalo, blok SV-ANO-VPM-KSČM disponuje 12 mandáty.

Opoziční Jihočeši 2012 ale oponují. „Pan Hrdlička a spol. jsou pro své udržení u moci ochotni překročit jakékoliv hranice.“ Vadí jim zejména účast Milady Vlasákové, která v posledních 2 volebních obdobích své postoje otočila o 180 stupňů a z podporovatelky Pavla Vondryse se nyní stala radní pod vedením starosty Hrdličky.

Rozprodej se opozici nelíbí

logo_Jihocesi2012Dalším bodem jednání se stalo rozprodávání městského majetku. Současná radnice privatizační záměry zdůvodňuje napjatým stavem rozpočtu. Její předchůdci ovšem oponují. Rozpočet je již třetím rokem po sobě v přebytku a v letech 2013 i 2014 převis příjmů nad výdaji vždy dosáhl ještě vyšších hodnot než splátky úvěrů.

Jihočeši se skepticky vyjadřují zejména k prodeji pozemků Na Křemelce pod myčkou kvůli narušení napojení na další pozemky. „Schválení považujeme za zcela nevýhodné pro město Strakonice, hlavně z důvodů rozbití celistvosti tohoto území a navržených podmínek, za jakých k prodeji dochází. Město se tak zbavuje možnosti v budoucnu toto území použít pro účel, ke kterému je územním plánem určeno.“

Dále zdůrazňují, že pozemky budou prodány členovi majetkové komise za Strakonickou Veřejnost. „Je to další z celé řady závažných rozhodnutí současné radniční koalice, která zájmy svých spřízněných osob zcela bezostyšně povyšuje nad zájmy města a jeho občanů,“ varuje nejsilnější opoziční hnutí.

Na dotacích se přišlo o 20 milionů

Rozbuškou se na uplynulém jednání zastupitelstva také stala dotace na rekonstrukci ulice Krále Jiřího z Poděbrad. Město totiž vše vsadilo na jednu kartu a požádalo o příspěvek pouze na tuto akci. Již před měsíci však bylo vedení radnice upozorňováno, že by preventivně mělo podat ještě rezervní žádost o financování oprav ulice Ellerova pro případ, kdyby titul na ulici Krále Jiřího z Poděbrad nevyšel. Strakonice žádný další návrh nepodaly a financování jediného požadovaného projektu se nakonec nezdařilo.

Podle vyjádření Jihočechů 2012 kvůli nečinnosti radnice, která předem vzdala boj o dotaci, město přišlo o možnost posílit rozpočet oprav infrastruktury o 20 milionů korun.

Autor: Lukáš Houdek

471 views
Líbil se vám tento článek?

2 komentářů

  1. Oberfalcer (25. května 2015 v 7:55)

    Lukáš Houdek – Vondrysův apologeta konstatuje, že radnice díky své nečinnosti při sepisování žádostí o dotace přišla o 20 milionů kaček na kruháč v Ellerovce. Už jsem o tom tady v minulosti psal – tak znovu: Rozdělovalo se pro dva kraje celkem 150 mil. Kč na projekty obcí. Představa, že Strakonice si podají dvě žádosti za cca 20 a 30 mil. Kč a jedna z nich vyjde, je naprosto lichá a takto to prostě nefunguje. Mimochodem největší přidělená částka v tomto kole žádostí byla 7 mil. Kč.
    2) Postesknutí si, že Milada Vlasáková od podporovatelky Vondryse se stala jeho kritičkou – za to si může především Vondrys sám svojí bezcharakterní 16 letou politikou na radnici. Milada Vlasáková je pravda členkou KSČM, lidsky je to však obyčejná ženská. Ano, Vondrys papírově komunistou sice není, duší je však kovaný bolševik a to je to, proč je pro nás (SV) společensky nepřijatelný a proto mu nemůže pomoci v mnoha očích ani přídomek Slušnost a Jistota.
    3) K prodeji pozemku pod zkolaudovanou stavbou bývalé myčky a jeho interpretaci Pavlem Vondrysem se snad nemá cenu ani vyjadřovat. Standardní prodej za cenu dle znaleckého posudku, jakých se v celé zemi uskuteční tisíce ročně, je ve Strakonicích díky Vondrysově osobní zášti vůči Horejšovým obrovské politikum. Exstarosta dokonce vyhrožuje před hlasováním o prodeji kolegům zastupitelům trestním stíháním, což je zcela bezprecedentní chování a mimochodem – anonymně kdosi trestní udání skutečně v této věci podal, takže lze se oprávněně domnívat, kdo tím udavačem, práskačem, bonzákem, ubožákem asi ve skutečnosti bude…

    • Lukáš Houdek (26. května 2015 v 10:52)

      Neříkám, že město přišlo o 20 milionů, píšu o vyjádření, z něhož vychází informace, že město přišlo o 20 milionů. Pokud sepíšete své vlastní prohlášení, lze jej rovněž vydat; nechť si pak každý čtenář obě teze sám porovná. Můžeme jako základ použít tento Váš příspěvek, pokud bude oproštěn od osobních invektiv a hrubostí. Návrh máte v e-mailu.

Nechcete pejska k adopci?