Radnice otočila, sloučené komise zase rozdělí. Bude oznámen důvod?

Při zřizování komisí, které jsou poradními orgány rady města, se nové vedení  hned po svém zvolení rozhodlo sloučit majetkovou a bytovou komisi. Svůj postoj nyní přehodnotilo a toto své usnesení zrušilo.

Majetková komise a bytová komise vždy fungovaly zvlášť. Až po předloňských komunálních volbách se nová radnice rozhodla tyto poradní orgány rady spojit. Nastala tak zvláštní situace, jelikož vznikla poněkud nesourodá agenda.

vlajkaKoalice svůj krok obhajovala úspornými opatřeními. Ještě loni v prosinci se místostarosta Jungvirt při schvalování rozpočtu vyjádřil: „Rozpočet je proti jiným rozpočtům daleko úspornější, je více dbáno na hospodárnost.“ Přitom však zřídila celou řadu do té doby neexistujících komisí a na dvě samostatné rozdělila např. komisi pro kulturu a cestovní ruch.

Předsedkyní spojené majetkové a bytové komise se stala Marcela Vlčková (ANO), což opozice  kritizovala jako nepřiměřenou kumulaci funkcí. Kromě této „dvojkomise“ totiž ještě usedla  do funkce předsedkyně představenstva Měšťanského pivovaru Dudák a dále členky představenstva Teplárny Strakonice.

Politická situace se však změnila. Kromě koaliční výměny ODS za KSČM, odstoupení Heleny Brejchové (SV) ze zastupitelstva města a následné zrušení pozice místostarostky byla odvolána i Vlčková ze své pozice v pivovaru. Rada města s ní nepočítá ani v nových komisích.

Složení majetkové komise

Předsedou majetkové komise se stal ředitel Technických služeb Ludvík Němejc, jenž tutéž funkci vykonával již za předchozího starosty Pavla Vondryse. Řadovými členy jsou Karel Vlasák, Jan Pašava, Jaroslav Horejš a Václav Drhovský.

Složení bytové komise

Pozici předsedy bytové komise získal Josef Hradský. Členy se stali Vlastimil Lenz, Václav Marek, Eva Charvátová a Jana Hůdová.

Nikde však nebylo publikováno, jaké důvody členy rady k této změně názoru vedly. Otázka tedy zůstává, zda se Vlčková někomu znelíbila, nebo vedení města začalo své původní rozhodnutí považovat za chybné, a proto jej změnilo.

Autor: Lukáš Houdek

1 288 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?