Biatlonový závod ve Vimperku

Fischer Ski klub Šumava Vimperk pořádá tuto sobotu 11. června závod v letním biatlonu. V místě vzduchovkové střelnice ve sportovním areálu na Vodníku, kde pravidelně trénují biatlonoví žáci, se bude konat oblastní závod v letním biatlonu.

biatlon 22Jedná se o jeden z mnoha oblastních biatlonových závodů, které se každé léto konají po celé republice. Vimperský závod je vypsán pro kategorie přípravky a pro žactvo A, B a C. To znamená ročníky narození 2008 (přípravka), 2007–2006 (žáci A), 2005–2004 (žáci B) a 2003–2002 (žáci C). Tratě jsou připraveny pro disciplínu sprint. To znamená, že žáci poběží krátké tratě na 1–2km a za střeleckou chybu poběží trestné kolo.  Střílí se ze vzduchovky na vzdálenost 10 metrů a obě střelecké položky jsou vleže. „Při letním biatlonu se zbraně na trati nenosí, zůstávají ve stojanech, až těsně před střelbou závodník zbraň nasadí na záda a doběhne s ní na palebnou čáru,“ přibližuje pravidla letního biatlonu ředitel sobotního závodu Jaroslav Daverný z domácího oddílu.

Do Vimperku se sjedou závodníci, kteří závodí za domácí Vimperk, ale také ze Strakonic, Stach, Železné Rudy, Starého Města pod Landštejnem a z Plzně. Tedy konkurence bude více než dost a diváci si rozhodně přijdou na své. „Rádi bychom pozvali všechny fandy biatlonu, aby v sobotu přišli podpořit nejenom naše závodníky„, uzavřela pozvání Eva Daverná, trenérka vimperského biatlonu.

IMG_7691 IMG_7693 IMG_7717 IMG_7647

Autor: Jiří Mánek

607 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?