V Odznaku všestrannosti rozluštěna tajenka postupu

Velký úspěch zaznamenali žáci ZŠ Jiřího z Poděbrad a ZŠ Dukelská, kterým se letos poprvé podařilo postoupit do republikového finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů.

Jedná se o soutěž v 10 disciplínách, které prověří všechny pohybové dovednosti a schopnosti žáků – od síly, přes rychlost, vytrvalost i obratnost. Soutěží se v těchto disciplínách: běh na 60 m, skok do dálky, trojskok snožmo, hod míčkem, přeskok švihadla, shyby, kliky, sed – leh, hod medicimbalem a desátá disciplína je alternativní, žáci si volí buď běh na 1 000 m, driblink s basketbalovým míčem, či plavání (dle podmínek organizátorů).

Blahopřeji všem postupujícím na republikové finále OVOV 2016 konané v září v Brně: Michal Tíkal, Tomáš Lukeš, Tadeáš Pelc, Jan Janout (ZŠ Jiřího z Poděbrad), Josefína Holá, Rudolf Prušák (ZŠ Dukelská). Mezi náhradníky jsou Alena Pavelková a Zuzana Prokopiusová (obě ZŠ Dukelská). Jmenovaní žáci dokázali přejít přes síto okresních a krajských kol a postoupit až na republikové finále této soutěže. Budeme všem v září držet palce!

kk-ovov-2015-16dsc-8824

Postupující na Republikové finále: Josefína Holá a Rudolf Prušák (oba ZŠ Dukelská) s diplomy a medailemi z krajského kola soutěže.

 

Více na:

http://www.ceskosportuje.cz/sazkaolympijskyviceboj/republikove-finale-2016

 

Autor: Radek Sosna

693 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?