Welche Farben hat unsere Welt? (IX. mezinárodní workcamp Bad Salzungen 2016)

Ve dnech 29. května až 4. června 2016 se skupina 23 studentů strakonického gymnázia zúčastnila IX. mezinárodního  workcampu v německém městě Bad Salzungen, partnerském městě Strakonic, ležícím ve spolkové zemi Durynsko. Spolu se studenty z Maďarska, Polska, Indonésie, Litvy a Německa jsme byli ubytováni ve sportovní hale Werner Seelenbinder Halle.

P1100930Program našeho pobytu v partnerském městě byl opravdu bohatý a různorodý.  Po tři dny jsme byli vždy odpoledne zaměstnáni ve firmách ve městě a v okolí, kde jsme měli za úkol různé pomocné a úklidové práce u sponzorů workcampu, kteří pomáhali pokrýt náklady na náš pobyt ve městě.

Ve zbývajícím čase jsme se rozhodně nenudili. Podnikli jsme poznávací výpravu po městě a seznámili se s jeho historií i současností. Navštívili jsme místní gymnázium, kde jsme se společně s žáky vyučovali jednu hodinu v německém jazyce a poté diskutovali o snech a plánech dnešní mladé generace. V bývalém koncentračním táboře v Buchenwaldu jsme uctili památku obětí holocaustu. Poznali jsme nádherné historické centrum metropole Durynska – Erfurtu, kde jsme měli i příležitost k nákupům a k občerstvení.

Naše večery byly věnovány prezentacím o jednotlivých zemích a poté návštěvám místních solných lázní.

Na závěr jsme prožili dopoledne plné nečekaných zážitků v solném dole Erlebnis Schaubergwerk Merkers, kde byly za 2. světové války uloženy peníze, zlato a cenné obrazy.

Pobyt v Německu jsme si opravdu užili a rádi bychom poděkovali městu Strakonice, které jsme v zahraničí reprezentovali, za finanční příspěvek na cestu a pobyt v Bad Salzungen.

 

J. Panušková, J. Slancová a studenti 2.B a 2.C, Gymnázium Strakonice

P1100855 P1100836 (1)

Autor: Gymnázium Strakonice

529 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?