Reprezentanti v běhu na lyžích přijedou závodit na Šumavu do Krušlova

Tradiční závod na kolečkových lyžích v Krušlově na Strakonicku se pojede už za měsíc.

1Krušlov a Vacovice jsou malé vísky na Strakonicku, které spojuje asfaltka s ideálním profilem pro letní běžecké lyžování na kolečkových lyžích. Bonusem pro sportovce jsou fantastické výhledy do kraje. Proto zde i letos pořádá sportovní oddíl Outdoor Kids ze Čkyně další ročník závodů na kolečkových lyžích. Závod se pojede už za měsíc, v sobotu 20. srpna. Letos bude v Krušlově závodit 16 kategorií a opět přiláká nejlepší lyžaře běžce z České republiky. Kromě lyžařů budou také letos závodit malé děti na kolečkových bruslích.

Zatímco větší kategorie pojedou na kolečkových lyžích, nejmenší závodníci (děti do 10 let a mladší žactvo) na in-line bruslích. „Loni se nám osvědčil závod pro malé děti, a tak jim i letos chceme dát prostor. V Krušlově na návsi je nově opravená asfaltová točna okolo krásné kapličky, tak  bude trať pro děti zase o kousek lepší. Kromě toho máme pro všechny skvělé ceny, proto věřím, že se závodníkům bude u nás líbit,“ říká Jiří Mánek, z Outdoor Kids a hlavní pořadatel závodu.

Letos opět přijede do Krušlova změřit síly řada našich nejlepších reprezentantů v běhu na lyžích. A to jak v dorosteneckých, juniorských i dospělých kategoriích. V hlavní kategorii mužů, kteří v Krušlově pojedou 24 kilometrů, opět nebude chybět člen bronzové olympijské štafety ze ZOH ve Vancouveru (2010) Martin Jakš.  „V Krušlově jsem už závodil a i letos se tam těším, je tam dobrá trať i atmosféra a letos to vypadá, že se sejde dobrá konkurence, takže my si dobře zazávodíme a věřím, že i diváci si přijdou na své,“ říká náš reprezentant Martin Jakš. Kromě něj přijali účast Miroslav Rypl, celkový vítěz Českého poháru v běhu na lyžích mužů pro sezónu 2014/2015, ale i Jan Šrail, člen týmu Lukáše Bauera Pioneer Investments, který se soustředí na dálkové běhy. „Týden po Krušlově pojedeme s Lukášem závodit do Skandinávie a tento závod dobře zapadá do naší přípravy. Zatím jsem v Krušlově nezávodil, ale reference jsou dobré, tak se těším,“ řekl Jan Šrail, účastník posledního Mistrovství světa v klasickém lyžování ve Falunu.

2Organizátorům se podařilo zajistit také zajímavé partnery, a tak si vítězní závodníci kromě originálních medailí a diplomů odnesou také krásné ceny – vynikající med, ceny od firmy SWIX, muži pojedou i za finanční odměny. Na čepu bude pivo ze strakonického pivovaru Dudák a jako lahůdka budou servírovaní grilovaní kapři z jihočeských rybníků. Po trati se diváci budou moci pohybovat na elektroskůtrech a elektrokolech firmy E-Šumava. O servis se tradičně postarají hasiči z Vacovic, a tak se diváci mají nač těšit.

 

Vše o závodu na www.cz-outdoorkids.eu

 3 4

Foto popisek:

Jan Šrail a Martin Jakš při společném tréninku na závod v Krušlově (autor: Jiří Mánek)

(Pozn.: Jan Šrail v zeleném, Martin Jakš v černém)

Autor: Jiří Mánek

589 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?