Mladí lyžaři absolvují letní přípravu I

Tradičně třetí červencový týden tráví mladí lyžaři SKI KLUBU Strakonice na letním soustředění na „Kurníku“. V letošním roce se tato akce konala již potřetí, hlavně zásluhou „zapáleného“ tatínka Filipa Novotného, který zajišťuje jak ubytování, tak i stravu.

 

 

FILE1693

 

Tréninkovou část měl i letos na starosti trenér Radek Sosna a ze Strakonic dojížděl Josef Boček, Pavla Sosnová se starala o ošetření drobných zranění či onemocnění. Tohoto letního kempu se zúčastnilo 14 mladých lyžařů, na které čekaly pravidelné tréninky na kolečkových lyžích (u mladších na kolečkových bruslích), běžecké tréninky a tréninky síly.

 

FILE1619

FILE1568

 

Večerní fáze tréninku obohatily soutěže v netradičních sportech (badminton, kroket, pétanque, ringo) a již tradiční večerní promítání filmů pro děti. Pokud přidáme nájezd a odjezd na kolech a návštěvu aquaparku v Sušici a závěrečné závody na kolcích a v běhu, vychází nám týden plný pestrého tréninku. Kempu se zúčastnili (od nejmenších): Barbora Silovská, Anna Zahradníková, Tomáš Nový, Kryštof Brand, Tereza Vlasáková, Valérie Zachová, Jaroslav Zahradník, Vojtěch Silovský, Jan Houška, Alžběta Dideková, Barbora Bočková, Ondřej Didek, Jonáš Novotný, Antonín Hanuš a částečně i Štěpánka Hanušová.

 

FILE1489 FILE1405

„Tradičně největší pokrok udělali ti nejmenší, začínající lyžaři, které pravidelný trénink posunul o velký kus vpřed. Odměnou všem dospělákům pak byly především nadšené zářící dětské oči a spokojené úsměvy. Dík patří všem rodičům, kteří pomohli s „přepravou“ dětí na kolech i s přepravou zavazadel,“ říká spokojeně Radek Sosna

 

 

Autor: Radek Sosna

882 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?