Pozvánka na oslavu státního svátku

V předvečer státního svátku, 16. 11. v 19:30, se ve společenském sále Šmidingerovy knihovny uskuteční neformálnísetkání, při kterém se bude promítat komunisty zakázaný film ze šedesátých let, Bílá paní. Tento film je koncertem předních českých herců té doby a pro své téma byl zakázán. Herci jako Hrušínský, Bek, Bohdalová, Kopecký, Brodský nádherným způsobem ukázali na absurditu komunistického myšlení. Mimo jiné tento film byl natáčen v Blatné.

Zdroj: wikipedie.cz

Zdroj: wikipedie.cz

Druhou akcí k státnímu svátku bude od 17:30 v kostele sv. Markéty slavnostní bohoslužba, v níž se bude děkovat za dar svobody.

Bližší info: Pavel Gerčák, tel.: 608 079 461.

 

 

 

 

Autor: Pavel Gerčák

866 views
Líbil se vám tento článek?

1 komentář

  1. Senior (16. listopadu 2016 v 7:09)

    Není to trochu málo ? Zrovna jmenovaní herci byli nedílnou součástí minulého režimu , kterému věrně a ochotně sloužili. Uvedený film si určitě nechali dobře zaplatit . Dokonce si myslím , že mnozí z nich na minulý režim z láskou vzpomínali , nebo stále vzpomínají . Herce nelze posuzovat podle role jakou ve filmu představuje . Nebylo by vhodnější najít strakonické legendy odporu proti komunismu a požádat je připomenutí této doby ve Strakonicích ? Představitelé OF žijí mezi námi . Na rozdíl od uvedených umělců riskovali ztrátu zaměstnání a zadarmo pomáhali odstranit vládnoucí komunistický režim . Jim patří poděkování .

Nechcete pejska k adopci?