Úspěšní sportovci se sešli u starosty města

Odznak všestrannosti olympijských vítězů zdobí od září letošního roku pětici žáků základních škol Krále Jiřího z Poděbrad a Dukelské ze Strakonic. Své úspěchy přišli žáci představit starostovi města Břetislavu Hrdličkovi a místostarostovi Milanu Jungvirtovi, ve středu 9. listopadu 2016.

Tomáš Lukeš, Tadeáš Pelc, Michal Tikal, Rudolf Prušák a jediná slečna Josefína Holá. To jsou jména účastníků republikového finále Odznaku všestrannosti olympijského vítěze. Jedno jméno ale na výsledkových listinách chybí, je to jméno čtvrtého žáka ze strakonické základní školy Poděbradova, Jana Janouta, který i přes kvalifikaci, jak už to někdy sportovní štěstěna zamíchá, díky svému zranění na hrách chyběl.  Přesto i on byl starostou města pozván na setkání.

Hlavním tématem byl samozřejmě sport. Žáci představili starostovi města jednotlivé disciplíny nelehkého závodu a podělili se o své dojmy ze setkání s hvězdami olympijského nebe, jako jsou Šárka Kašpárková, Jan Kuf, Denisa Rosolová a jiní. S těmi a dalšími jinými se žáci mohli při samotných brněnských závodech setkat. Jak se sami pochlubili, došlo i na podpisy na účastnická trička. Což je pro každého z nich cenná trofej.

Umístění jednotlivých žáků:

vlajkaRudolf Prušák   1. místo

Josefína Holá  10. místo

Tomáš Lukeš     6. místo

Tadeáš Pelc     17. místo

Michal Tikal      25. místo

Starosta města Břetislav Hrdlička sportovcům popřál k jejich skvělým výkonům a poděkoval za excelentní reprezentaci města.

I mladí sportovci si odnášeli upomínkové předměty jako poděkování za jejich výkony a přínos městu.

„Kéž by takto disciplinovaných žáků stále přibývalo“, shrnul setkání starosta města.

 

Markéta Bučoková, PR

 

http://www.strakonice.eu

https://www.facebook.com/strakonice.eu/

Autor: Markéta Bučoková

808 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?