Zahraniční studenti u starosty města

Desítku zahraničních studentů, tentokrát ze Slovenské republiky přijal starosta města Břetislav Hrdlička v pondělí 7.11.2016 na městském úřadě.

V rámci výměnného pobytu Erasmus se studenti obou gymnázií budou po celý týden zabývat projektem „Kde budu doma“, což mapuje uplatnění absolventů českých a slovenských gymnázií.

vlajkaPři více než hodinovém setkání studenti Gymnázia Janka Jesenského ze slovenských Bánovců nad Bebravou společně se studenty strakonického gymnázia diskutovali se starostou města Strakonice Břetislavem Hrdličkou nad rozličnými tématy, která se mimo jiné dotkla i rozdělení v minulosti jedné Československé republiky, přestože v tu dobu nebyli tito studenti na světě. Ale také například Evropské unie a postoje starosty města k této instituci.

Vzhledem ke zhruba srovnatelné velikosti obou měst bylo možné porovnávat potřeby a přání mladé generace na vybavenost měst, služby a například i kulturní vyžití.

Starosta města objasnil, proč se které investiční akce realizují a naopak s jinými je nutné z důvodů omezeného rozpočtu počkat.

Na závěr starosta města vyjádřil přání, aby cesta budoucích absolventů Gymnázia Strakonice vedla na vysoké školy a oni se jako odborníci vraceli do svého rodného města a pomáhali tvořit jeho budoucnost.

Slovenští studenti si odnášeli věcné upomínky na návštěvu města Strakonice.

 

Markéta Bučoková, PR

 http://www.strakonice.eu

https://www.facebook.com/strakonice.eu/

Autor: Markéta Bučoková

737 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?