Setkání se starostou ohledně dopravního řešení Velkého náměstí

Čtvrteční setkání se starostou města – 23. 2. 2017 od 16.00 na téma Velké náměstí – úpravy dopravního řešení. Tradičním místem setkání je velká zasedací místnost MěÚ Strakonice.

vlajkaVzhledem ke končící udržitelnosti projektu, v rámci něhož byla v minulosti provedena rekonstrukce Velkého náměstí ve Strakonicích (končí v únoru 2017), další čtvrteční setkání se starostou města bude věnováno této problematice.

Častým problémem, na který veřejnost poukazuje je nedostatek parkovacích míst.

Ve čtvrtek 23. 2. 2017 od 16.00 hodin bude jedinečná příležitost pro obyvatele žijící přímo na Velkém náměstí, ale i v samotných Strakonicích přijít vyjádřit svůj názor na stávající režim a naopak prodiskutovat možné úpravy a potřeby právě ze strany uživatelů.

Diskutovat budou starosta města Břetislav Hrdlička a člen rady města Rudolf Oberfalcer.

 

                                                                                                                Markéta Bučoková, PR

http://www.strakonice.eu

https://www.facebook.com/strakonice.eu/

 

Autor: Markéta Bučoková

876 views
Líbil se vám tento článek?

7 komentářů

  1. Dopravák (21. února 2017 v 3:06)

    Mám chuť napsat KONEČNĚ . Ještě , že se podařilo díky panu Oberfalcerovi zastavit dojebání celého náměstí.
    Můj námět :
    1) Umístit květináče na jiné vhodné místo , ne ale na úkor parkovacích míst , např. v areálu STARZ ? Když se nic nenajde nechat je raději složené , nebo prodat . V zastupitelstvu sedí ti , co je koupili určitě je snadno udají ( třeba do Benátek )

    2) Posunout parkovací stání směrem od osy komunikace na obě strany . Couvání do nesmysně úzké vozovky je nebezpečné. Nesmyslně široké chodníky pro pár chodců a úzká ulička po které je umění jezdit . Šišatý kruháč zatím nepochopil nikdo. I dnes by se nechalo směrem k pivovaru jezdit oběma směry po stejně široké vozovce . Ale budiš , alespoň nějaká strakonická rarita – Švandovi se tam prý líbí.
    3) Odstranit betonové lavičky umístěné mezi parkovacími pruhy . Mnoho řidičů si o ně vážně poškodilo auta . Nově umístit vhodně zvolené lavičky podél chodníků . Sedělo by se čelem od vozovky , opěradlo lavičky by plnilo bezpečnostní funkci – ochrana sedícího proti méně zdatnému řidiči při zajíždění do parkoviště .
    4) nejsem si jistý , má-li cenu se zabývt zvýšením počtu parkovacích míst ( možná kolmo na spodní straně) -náměstí nafukovací není .

    Ten prů ser vjezu do úzké uličky od Hvězdy už asi napravit nepůjde.

    Úpravy provozu na zpackaném náměstí ještě mohou pomoci k obnovení podnikatelských aktivit v centru Strakonic.

    • oPčan (22. února 2017 v 7:49)

      To je rána – bod 3 „čelem do vozovky“ :-D. To by musala ta vozidla jezdit po chodníku, protože když budu čučet do vozovky, tak je jaksi opěrka co-by ochrana k ničemu. Ale to jen tak na okraj, je zde příkladně vidět jak inteligentní spoluoPčané vedou naše město; odstup satane, Bože chraň.

      • Dopravák (23. února 2017 v 10:50)

        To je rána , pane oPčane ( Strakonický ještě chvilku oPčane ) , špatně čtete . Je tam opravdu “ čelem OD vozovky “ . Uznávám , že jsem pro ty hůř chápavé mohl napsad „zády k vozovce“ . Čtenáři by to rychle pochopili a nemuseli by přemýšlet o tom , jak bezpečně budou sedět a kam budou čučet .

  2. Petr Dvořák (21. února 2017 v 9:24)

    Tak co, Zochu? Další Houdkovo spiknutí?

  3. Strakonický ještě chvilku oPčan (22. února 2017 v 7:24)

    Tak vy jste taky v pořádku, no ještě že se vám to podařilo… „Obře, Dopraváku, Seniore, Voliči, atd., atd.“

  4. oPčan (22. února 2017 v 7:40)

    Osobně bych povolil daleko víc pontonů (předzahrádek) trčících do vozovky! Pak by to bylo Teprve dokonale doj…né k dokonalé podobnosti vedení města.

  5. Ivan (23. února 2017 v 3:12)

    Strakoňáci, vám se líbí náměstí plné aut? Jsme rarita mezi městy, všude chtějí dopravu zklidnit a tady? Vrchol!!! Přitom máte v docházkové vzdálenosti odstavná parkoviště. Určitě se ale rádi procházíte po pěších zónách v Písku, Krumlově, Budějovicích … S takovým materiálem se do Evropy vykročit nedá a moje milované město bude jenom prdelákov. Co dodat, když nám na náměstí a blízkém okolí podnikají radní a vedení města, jejichž zájmy jsou všem jasné. Snad bude po volbách líp.

Nechcete pejska k adopci?