Diskuze o nové podobě Velkého náměstí

Udržitelnost projektu Rekonstrukce Velkého náměstí ve Strakonicích končí 28. 2. 2017. O další možné podobě Velkého náměstí diskutovali na čtvrtečním setkání s občany starosta města Břetislav Hrdlička a člen rady města a předseda dopravní komise Rudolf Oberfalcer.

Téměř padesátka lidí přišla diskutovat ve čtvrtek 23. 2. 2017 do velké zasedací místnosti MěÚ Strakonice a vyjádřit své názory na možné, převážně dopravní úpravy na Velkém náměstí ve Strakonicích.

vlajkaV úvodu setkání radní Oberfalcer zrekapituloval historii rekonstrukce náměstí a nastínil představy vedení města o dalším postupu řešení dopravní situace na Velkém náměstí.

Myšlenkou je oživit strakonické náměstí, zajistit návštěvníkům i obyvatelům více parkovacích míst a zamezit pouhému tranzitu přes náměstí.

Občané vyjádřili přání jak zachování klidové zóny náměstí, tak naopak zvýšení pohybu na náměstí například výstavbou atraktivního obchodního domu s parkovacími místy.

Nad budoucí podobou strakonického náměstí bude jednat vedení města s poradním sborem architektů a možnou variantou je i spolupráce se studenty oborů architektury, jak řekl starosta města Břetislav Hrdlička.

„Rozhodně se nejedná o věc, která by byla vyřešena v rámci několika schůzek, je důležité zvažovat možné varianty dalšího postupu s přihlédnutím jak k ekonomické situaci města, tak k obslužnosti obyvatel a návštěvníků“, dodal Břetislav Hrdlička.

 

                                                                                                                Markéta Bučoková, PR

 

 

http://www.strakonice.eu

https://www.facebook.com/strakonice.eu/

Autor: Markéta Bučoková

644 views
Líbil se vám tento článek?

1 komentář

  1. Senior (1. března 2017 v 4:07)

    No , co se dalo čekat od debaty s ovčany ? Jeden chce klid , druhý oživení ,třetí obchoďák , čtvrtý pouze projet , někdy i zaparkovat . Co asi tak mohou chudáci studenti architektury vymyslet r e a l i z o v a t e l n é h o ? Půdorysná podoba náměstí je dána stávajícími objekty , většina z nich má konkrétního vlastníka . Radnice už bude opět něčemu zamezovat , nebo regulovat ? To už tady jednou bylo . U vjezdu z lidické bude stát strážník městské policie , který bude sledovat , které auto jen projíždí a které dokonce zaparkuje a řidič si dojde do bufáče na polévku ? Neumím si dost dobře představit , jak má v podmínkách strakonického maloměsta vypadat atraktivní obchodní dům s parkovacími místy . Kdo by byl investorem tohoto nesmyslu , jaké atraktivní zboží by strakonickým prodával ? Nebo snad samo město Strakonice ?

Nechcete pejska k adopci?