Výborné výsledky biatlonistů Strakonic

Letní biatlon začal pro závodníky biatlonu Strakonice velmi úspěšně. Již kvalifikační závody nasvědčovaly, že letošní sezona by nemusela vypadat co do výsledků vůbec špatně a už tak radost z tohoto velmi zajímavého sportu okořenit v podobě cenných kovů. V našich velmi skromných podmínkách, kde střelbu pilujeme za odborného dohledu a velmi cenných rad zkušeného trenéra pana Jana Žáka na střelnici v obci Cehnice, za což jim tímto děkujeme, a fyzickou kondici nabíráme pod vedením Radka Sosny a Jana Melichara v oddíle Ski klub Strakonice.

         První český pohár se uskutečnil v termínu 2. – 4. 6. 2017 ve Starém Městě pod Landštejnem a přihlášeno bylo ve všech kategoriích celkem 505 závodníků z celé republiky. Naše výprava čítala v kategorii žactva dva závodníky (Jan Houška, Johanka Hůrková, oba žáci C) a v kategorii dorost – dospělí pět závodníků (Josef Boček – muži C, Antonín Hanuš, Jan Novák, Miroslava Chvalová – junioři, Štěpánka Hanušová – dorost B a Jonáš Novotný – dorost A).

obrázekLB

         V sobotu byly na pořadu vytrvalostní závody, kde žáci předvedli velmi slušné výkony a vybojovali 21. místo (Jan Houška) a 25. místo (Johanka Hůrková). V kategoriích dorost – dospělí obsadili Jonáš Novotný 3. místo, Štěpánka Hanušová 11. místo, Miroslava Chvalová 2. místo, Jan Novák 2. místo, Antonín Hanuš 5. místo a Josef Boček 8. místo.

         V neděli závody pokračovaly sprintem a opět se zadařilo. Žáci vylepšili své výkony, Jan Houška 8. místo a Johanka Hůrková 19. místo, dále Jonáš Novotný 2. místo, Štěpánka Hanušová 9. místo, Miroslava Chvalová 2. místo, Jan Novák 4. místo, Antonín Hanuš 10. místo a konečně nejstarší náš závodník Josef Boček výborné 7 místo.

        Takže naše skromná výprava celkem brala 4x stříbrnou a jednou bronzovou medaili, což je nad očekávání nás všech. Hlavní je ale radost ze společně stráveného víkendu v překrásné přírodě.


Na obrázku juniorka Miroslava Chvalová (vlevo)  při dekorování druhého dne závodů. (foto: archiv biatlon Strakonice)

                                                                              Miroslav Chval, biatlon Strakonice     

 

Autor: Radek Sosna

780 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?