Po výhře nad Velešínem si Junior poradil i s Týnem nad Vltavou

8. 4. 2018 – 16:30
Junior Strakonice – Velešín
1         :       0
poločas    1         :       0

Branka domácích – Máška
Žluté karty  3 : 3
Žluté karty domácích – Šrámek M., Kostka M., Juhaňák
Žluté karty hostí – Zatloukal J., Fišer, Vlačuha
Červené karty  0  :  0
Střely na branku  3 : 2
Rohy  6 : 1

Sestava Junior – Lízal – Kočí, Cibulka, Kostka Matěj, Čapek –  Boukalík (72 min. Maršala), Šrámek Martin, Kostka Tomáš (88 min. Gondek), Dohonyi – Šrámek Václav, Máška (70 min. Juhaňák).
Ještě byl připraven do hry – Reiser Vít

Krásné fotbalové počasí se bohužel nepřeneslo na trávník, jehož kvalita byla velmi mizerná a fotbalu to neprospělo. Diváci viděli holomajznu. My jsme nemohli hrát kombinační hru, každá druhá přihrávka byla špatná. Hosté se s tím vyrovnali lépe a většinu utkání působili na oko diváka lepším týmem, ale jen ve středu pole. Diváci přece jenom za těch devadesát minut pár pěkných okamžiků viděli. První měli hosté, v 15. minutě Semerád T. vystrašil Lízala, když jeho křižná střela šla vedle.  Ve 24. minutě se po chybě hostujícího gólmana dostal k míči Boukalík a jeho střelu zablokoval na poslední chvíli obránce. První povedená akce domácích v 35. minutě skončila gólem, a jak se později ukázalo, i rozhodujícím. Šrámek V. dal za obranu pěkný míč a Máška svůj brejk proměnil, stav 1 : 0. To bylo vše v prvním poločase.

Ve druhé části zahrozili jako první v 50. minutě opět hosté, a to po našich chybných přihrávkách se dostal k balonu Semerád T., ale vyslal na Lízala slabou střelu. V 60. minutě mohl navýšit skóre T. Kostka, když si ve vápně poradil se dvěma obránci, ale v zakončení trefil nohy hostujícího gólmana. V 72. minutě pěknou akci zakončoval za vápnem z voleje Pomije vysoko nad.  Pěkný moment domácího celku přišel v 80. minutě, když mladý Juhaňák nebojácně prošel do vápna a vypustil ze své levačky výbornou překvapivou střelu přes celou bránu, ale radost mu překazil skvělým zákrokem hostující brankář.

 

22. 4. 2018 – 17:00

Junior Strakonice – Týn nad Vltavou
2        :       1
poločas    1         :       0

Branka domácích – Máška, Kostka Matěj
Žluté karty  2 : 2
Žluté karty domácích – Boukalík, Zušťák
Žluté karty hostí – Houska, Stejskal
Červené karty  0  :  0
Střely na branku  9 : 5
Rohy  4 : 2

Sestava Junior – Lízal – Kočí, Cibulka, Kostka Matěj, Čapek – Boukalík, Šrámek Martin, Dohonyi, Bálek, Suchý (46. min. Maršala) – Máška (46. min. Zušťák/87 min. Gondek)
Ještě byl připraven do hry – Reiser Vít

Tentokráte krásné fotbalové počasí se přeneslo i na hřiště a bylo se opravdu na co dívat. Přijel soupeř z prvního místa tabulky a hned od prvních minut diváci viděli pěkné kombinační akce se spoustou střel na branku, včetně brankářských zákroků. Domácí trenér poslal do základu hned čtyři dorostence, kteří se své šance zhostili na výbornou. První šanci, ačkoliv to z počátku nevypadalo, měli hosté, a to když Bočekův střílený centr se náhle změnil ve střelu pod břevno, ale Lízal byl pozorný a vyškrábl  ji na roh. Ve 14. minutě předvedli pěknou akci po pravé straně Beran s Bálkem, jeho střelu gólman vyrazil a Boukalíkova dorážka skončila rohem. Po rohovém kopu se ke střele dostal Kočí, opět střelu vyrazil gólman a dorážka Kostky skončila nad. V 19. minutě kopali hosté trestný kop z 20 metrů a Bromova tvrdá střela skončila v náručí Lízala. Ve 30. minutě Suchý vyslal balon do vápna, kde Brom udělal minelu a Máška byl na správném místě a pod tělem gólmana rozjásal domácí publikum. Ve 33. minutě  Martin Šrámek roztáhl hru na Suchého, který se před vápnem uvolnil do středu, a jeho pěkná střela skončila na břevně. Ve 38. minutě trestný kop Tupého zlikvidoval Lízal.

Druhý poločas začali hosté mírným tlakem, my jsme se z něho nemohli vymanit a také za to byli potrestáni. V 57. minutě jsme zaspali rychlou rozehrávku z půlky hřiště a Dvořák střelou k tyči srovnal skóre na 1 : 1. Poté se hra vyrovnala. V 79. minutě Bálek našel ve vápně Zušťáka a jeho střelu z voleje brankář kryl. Smrtící úder z naší strany přišel v 83. minutě, když na pěkný centr Boukalíka z trestného kopu vyskočil nejvýše ve vápně Matěj Kostka a hlavou zajistil domácím tři body.

Autor: Jiří Cibulka

671 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?