Po prohře s Vimperkem si Junior spravil chuť proti Vodňanům

2. 6. 2018 – 15,00
Vimperk  –  Junior Strakonice
1     :       0
poločas    1 : 0

Branka domácích – Samohejl
Žluté karty  – 1 : 2
Žluté karty domácích – Samohejl
Žluté karty hostí – Cibulka, Lízal
Červené karty  – 0  :  0
Střely na branku  – 2 : 6
Rohy  – 0 : 7

Sestava Junior – Lízal – Kočí, Cibulka, Gondek (68. min. Chvosta ), Čapek  – Boukalík (80. min. Petráň), Šrámek Martin, Dohonyi, Kostka T., Bálek – Juhaňák
Ještě byl připraven do hry Fiřt Martin.
Začátky zápasů se pro nás poslední dobou stávají noční můrou. Již ve druhé minutě po prohraném hlavičkovém souboji před vápnem šel  domácí Samohejl sám na Lízala a proměnil. V 9. minutě podnikli domácí druhý útok a opět Samohejl sám v tváří tvář před Lízalem, ale tentokrát dává vedle. V 11. minutě jsme měli první náznak šance, ale gólman domácích včas vyběhl proti Dohonyimu a vstřelení gólu mu zabránil. V 15. minutě se Samohejl ve vápně zmocnil balonu a jeho zakončení mu zneškodnil Lízal. Od této chvíle se v našich řadách hra zklidnila a začali jsme přebírat otěže hry my. Ve 24. minutě vyslal Kostka dlouhý pas za obranu, kam si naběhl Dohonyi, vrátil balon na vápno Juhaňákovi a jeho levačka pořádně vystrašila domácího gólmana. V 35. minutě pěkná kombinační akce po pravé straně Juhaňáka fotbalovy_mics Dohonyim. Posledně jmenovaný nacentroval do vápna, míč prošel až k Boukalíkovi a jeho střelu opět brankář kryje. Ještě v 45. minutě se opět vyznamenal brankář domácích, když po kombinaci Kostky s Dohonyim vyrazil gólovku na rohový kop.

Druhý poločas jsme měli celý v naší režii, ale gólu jsme se nedočkali. Hned v úvodu Kostka uvolnil do vápna Bálka, ale gólman domácích se nenechal překonat. Do další šance jsme se dostali až v 70. minutě, když na Dohonyiho centr si naběhl Juhaňák a jeho hlavička skončila těsně vedle. V 77. minutě se dostali na dostřel naší branky domácí, a to z trestného kopu. Míč si postavil Pospíchal a pořádně vystrašil Lízala. Střela šla o decimetry vedle. To bylo ze strany domácích vše ve druhém poločase. My jsme ještě dvakrát ohrozili branku, a to v 80. minutě Dohonyi  vystřelil z 20 metrů, ale gólman jeho střelu stačil vyrazit. Poslední naše šance přišla v 85. minutě, Kostka dal průnikovku do vápna na Dohonyiho a jeho zakončení šlo těsně vedle. V průběhu druhého poločasu  trenér poslal na hřiště dva nové dorostence Petráně Dominika a Chvostu Richarda, kteří si vyzkoušeli dospělý fotbal a oba dva svou příležitost zvládli dobře.

 

10. 6. 2018 – 17,00
 Junior Strakonice – Vodňany
4         :       2
poločas    3         :       1

Branky domácích – Zušťák 3x, Kostka Tomáš

Branky hostí – Kunc, Polanský
Žluté karty –  1 : 2
Žluté karty domácích – Juhaňák
Žluté karty hostí – Hubáček, Konvička
Červené karty  – 0  :  0
Střely na branku  – 8 : 6
Rohy  – 5 : 4
Sestava Junior – Lízal – Kočí, Cibulka, Šrámek M., Čapek  – Boukalík, Šrámek Václav, Bálek (Kostka T.),  Petráň (80. min. Kratochvíl) – Juhaňák , Zušťák (60. min. Chvosta )
Ještě byl připraven do hry – Reiser.
Na domácím hřišti jsme přivítali v dalším okresním derby mužstvo Vodňan a opět to byl zajímavý fotbal již od začátku utkání. V první minutě Juhaňák připravil brankovou příležitost Zušťákovi, ale ten se teprve zaměřoval. V 7. minutě podnikli hosté rychlý brejk po levé straně a Rouscherovu střelu Lízal vyrazil na rohový kop. Ve 12. minutě se Bálek protáhl středem, mezi beky přihrál Petráňovi, ale také jeho střelu vyrazil Váverka na roh. V téže minutě další pěkná akce po levé straně, kde si vyměnili míč V. Šrámek s Kočím, který nacentroval do vápna a Zušťák v těsném souboji přestřeluje. V posledních třech utkáních jsme vždy udělali v obraně hrubou chybu, kterou soupeři potrestali, a nebylo tomu jinak ani v tomto utkání. Tato hrubá chyba přišla „až“ v 19. minutě, následovala penalta, kterou hostující  Kunc proměnil, 0 : 1. Tato branka nás srazila v aktivitě, kterou jsme vyvíjeli od začátku, ale naštěstí to trvalo jen deset minut, kdy z výkopu Lízala si Zušťák narazil s Juhaňákem a náš kanonýr s přehledem vyrovnal na 1 : 1. Poté už to jelo zase ve starých kolejích, kdy jsme si vytvářeli jednu šanci za druhou. Ve 33. minutě trestný kop Cibulky s půlky Zušťák prodloužil hlavou na Čapka a ten z voleje trefuje břevno. Ve 37. minutě rychlou akci po levé straně provedli Boukalík s Juhaňákem, který našel ve vápně volného Zušťáka a mazáckým lobem překonal Váverku podruhé, 2 : 1. Ve 44. minutě našel dlouhým pasem Cibulka V. Šrámka, ten poslal do vápna Juhaňáka, který byl faulován a nařízenou penaltu si vzal na starost Zušťák a proměňuje jí v hattrick a tím i uzavřel poločasové skóre na 3 : 1.

Druhý poločas se střídali šance na obou stranách. Nejdříve mezi 46. a 48. minutou podnikl dvě samostatné akce Juhaňák. Tu první mu Váverka  vyrazil na roh a druhá skončila těsně vedle tyče. Mezi 56. a 60. minutou to byl zase soupeř, když čtyřikrát vystřelili na Lízala, ale ten byl vždy na správném místě. V 69. minutě se do tutovky dostal Reuscher, ale Lízalovo zákrok byl bravurní. Z následujícího rohového kopu, ale Polanský snižuje na 3 : 2. O minutu později se na vápně ke střele dostal T. Kostka a ten propálil všechno, co mu stálo v cestě a navyšuje na 4 : 2. Ještě za zmínku stojí 78. minuta, kdy se ocitl v dobré pozici Čapek, ale trefil jen vyběhnuvšího gólmana

Autor: Jiří Cibulka

667 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?