VIDEO – Jungvirt /Společně pro Strakonice/: Zastupitelé mají mít úctu občanů, dnes si ji ale nezaslouží

Lídr kandidátky Společně pro Strakonice Milan Jungvirt magazínu eStrakonice.cz poskytl předvolební rozhovor. Proč si myslí, že si současné zastupitelstvo nezaslouží úctu občanů a jak by řešil například problematiku bydlení, si můžete poslechnout v přiloženém videu.

Milan Jungvirt v interview vysvětluje, co jej vedlo k odchodu ze Strakonické Veřejnosti. Podle něj zlom nastal už před 4 lety, kdy hnutí začalo narůstat o nové tváře. S těmi se nakonec nepohodl, ačkoliv sám stál u zrodu první kandidátky v roce 2010.

Politika radnice se musí zásadně změnit

JungvirtNejde však jen o minulé činy, Milan Jungvirt se chce dívat do budoucnosti. Jako hlavní politický problém vidí v soupeření mezi současnou a minulou radnicí. Jakákoliv diskuze pak podle něj není možná. Pokud voliči dají uskupení Společně pro Strakonice dostatečnou důvěru, chce obnovit důstojnost zastupitelstva, která je degradována zmíněnými žabomyšími válkami. „Zastupitelé, jak to tam probírají, si nezaslouží úctu občanů. Ale mají ji mít,“ dodává někdejší místostarosta.

Město nesmí zapomínat na investice do budoucnosti

Lídr kandidátky Společně pro Strakonice se věnoval rovněž dalším problematikám, které je třeba řešit. Představil například projekt podnikatelského inkubátoru, kterým chce pomoci začínajícím firmám a živnostem. Vedle toho se věnoval i záležitosti bydlení. Jako přednost svého hnutí vidí fakt, že nominuje řadu mladých lidí, kterých se tato otázka bezprostředně týká. Z pohledu financování jsou k dispozici dvě varianty – z peněz města, nebo za přispění státu. „Město potřebuje ke své činnosti 400 milionů. V tuto chvíli chodí do městské pokladny zhruba o 100 milionů víc,“ vysvětluje rozpočtovou strategii Jungvirt.

Jako další důležitý bod svého programu vidí v podpoře sportu, a to prostřednictvím té nejmasovější podpory. Ani zde podle Jungvirta nesmí město finančně zaspat. „Musí se zaplatit trenéři, v řadě případů to dělají zadarmo.“

Celé video můžete zhlédnout zde:

https://www.youtube.com/watch?v=hof6psKnuw4

Autor: Lukáš Houdek

1 561 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?