Pohoda pro strakonické sportovce

Článek 2. +10.Ve Strakonicích jde poprvé do voleb kandidátka, která je z velké části postavená na podpoře sportu. Proč?

Určitě ne proto, že bychom byli uplakánci, kteří si stěžují, že za určitého starosty se do sportu neinvestovalo a nic se nepovedlo. Naší snahou je, aby se sportovcům ve Strakonicích dobře vedlo. Prostřednictvím kandidátky STRAKONICE-PŘÍMO byla navázána spolupráce s celostátní hnutím sportovců PRO Zdraví a Sport (http://www.prozdraviasport.cz/program). Všichni kandidáti STRAKONICE-PŘÍMO budou v zastupitelstvu města prosazovat oprávněné zájmy sportovců. Domníváme se, že zdraví občanů je zásadním předpokladem pro úspěšnou budoucnost celé společnosti. Naši snahu nelze chápat jako prosazování zájmů nepočetné skupinky obyvatel. Naopak investice do zdraví lidí je minimálně stejně důležitá jako investice do majetku. Samozřejmě, že podpora zdraví a sportu není jediným cílem kandidátky STRAKONICE-PŘÍMO. Chceme však ukázat, že strakoničtí sportovci budou mít v zastupitelstvu své obhájce. Mezi našimi kandidáty je bývalý předseda TJ Dražejov Václav Králiček, bývalý aktivní fotbalista Miloš Dohanič nebo například bývalý vodní pólista Radek Prušák.

Jelikož v dobách minulých byly ve Strakonicích vybudovány velkorysé areály (Na Sídlišti, Křemelka), není naším hlavním cílem výstavba dalších a dalších objektů, které jsou náročné na údržbu. Stav našich sportovišť není uspokojivý, a proto prvořadým úkolem je „včasnou” údržbou zabránit větším škodám. Zimní stadión potřebuje úpravy technologie i obvodového pláště. Tribuna na sídlišti je dlouhodobě nebezpečná. Dražejovští usilují o nové kabiny u fotbalového hřiště již léta. Rovněž projekt na realizaci společného zázemí (ubytovna s občerstvením) pro házenkářskou i basketbalovou halu je na radnici již delší období, přičemž byl několikrát redukován. Realizace tohoto záměru v původní podobě by znamenala další zefektivnění provozu celého areálu Na Sídlišti, neboť by umožnila pořádat například vícedenní turnaje.

Snaha o dokončení cyklostezek do okolních obcí je podmínkou k zatraktivnění Strakonic jako celku. V mnoha bodech ohledně sportu máme styčné body s dalšími stranami, proto předpokládáme spolupráci napříč politickým spektrem.

Za podporu Vám děkuje Robert Flachs

 

Pohoda pro strakonické sportovce = kandidátka STRAKONICE-PŘÍMO s podporou hnutí PRO Zdraví a Sport

IMG_20180923_173617_HDRzm DUDÁCÍ

Autor: Robert Flachs

1 044 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?