První zimní závod mladých strakonických biatlonistů přinesl úspěchy

Letošní zima zatím lyžování příliš nepřeje, přesto se již rozběhl kolotoč závodů v běhu na lyžích a v biatlonu. Jeden z nich se konal v neděli 22. 12. 2013 ve Vimperku. 

biatlon_1Obětaví pořadatelé ze Ski klubu Šumava Vimperk připravili kilometrový okruh na technickém sněhu (na přírodní si musíme ještě počkat…). Tento závod se jel zároveň jako nominace na Olympiádu dětí a mládeže v zimních sportech.

I přes minimum najetých kilometrů na lyžích se mladí závodníci  SK biatlon Strakonice v závodě rozhodně neztratili: ve svých kategoriích dokázali zvítězit Vojta Silovský (žáci A), Johanka Hůrková (žákyně A) a Štěpánka Hanušová (žákyně B). Dále se umístil Tonda Hanuš na třetí pozici, Honza Novák skončil pátý, Filip Boček sedmý a Honza Slanec osmý (oba po nepovedené střelbě – všichni žáci C).

biatlon_3 biatlon_2

Do krajské nominace na Olympiádu dětí a mládeže se přímo probojovali Štěpánka a Tonda Hanušovi, Honza Novák je náhradníkem, tudíž musí ještě čekat, zda na něj vyjde místo.

Všem závodníkům děkujeme za reprezentaci našeho oddílu a blahopřejeme k medailovým umístěním. Nominovaným závodníkům pak držíme palce na celostátní Olympiádě dětí a mládeže, která se uskuteční v termínu 19. – 24. 1. 2014 v Novém Městě na Moravě.

biatlon_6 biatlon_7

biatlon_12 biatlon_10

Autor: Radek Sosna

553 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?