Po otužilcích si Strakoničtí nenechali ujít starostův proslov ani ohňostroj

Každoročně město Strakonice pořádá 1. ledna od 18 hodin ohňostroj nad řekou Otavou. I letos o něj byl enormní zájem.

Podívaná se uskutečnila poté, co strakoničtí otužilci ukázali, že voda pro ně není studená ani na Nový rok (http://www.estrakonice.cz/aktuality/2164-otuzilcum-nebyla-zima-ani-na-novy-rok-svuj-sport-predstavili-u-lavky/).

Akci zahájil starosta města Pavel Vondrys svým novoročním poselstvím, v němž shrnul významné momenty uplynulého roku a přiblížil kroky, které nás čekají letos. Do popředí se dostala především neodkladnost rekonstrukce čističky odpadních vod spolu s investicemi do budov základních škol.

Celé znění projevu je k dispozici na internetu (http://www.youtube.com/watch?v=UtwIiCXiOeA).

Poté nastala hlavní pasáž večerního programu – ohňostroj. Netřeba popisovat, že se na něj každý rok přijdou podívat davy lidí. Vše ilustruje přiložená fotogalerie.

ohnostroj1ohnostroj2ohnostroj3ohnostroj4ohnostroj5ohnostroj6ohnostroj7ohnostroj8ohnostroj9ohnostroj10

Autor: Lukáš Houdek

465 views
Líbil se vám tento článek?

2 komentářů

  1. René (5. ledna 2014 v 12:05)

    Ten titulek – nenechali si ujít starostův proslov ani ohňostroj, navozuje dojem, že starostův proslov byla hlavní zábava a tak nějak se k němu přidal i ten ohňostroj. Nevím, nevím jestli to trošku s tou servilitou směrem k radnici nepřeháníte. I když možná jste to tak myslel doopravdy, protože když si člověk ten proslov přehraje, tak musí uznat, že starosta ve svém strnulém a koženém projevu je svým způsobem komický…

    • Lukáš Houdek (5. ledna 2014 v 12:30)

      Pouze je to konstatování, že nejdříve byl projev, a pak ohňostroj. Chcete-li cokoliv prohlásit například o starostovu projevu, napište o tom článek. Rádi jej vydáme. LH

Nechcete pejska k adopci?