Šampionát v biatlonu znamenal krásný úspěch Štěpánky Hanušové

Na celostátních závodech 1. Českého poháru žactva v biatlonu konaného ve dnech 4. – 5. 1. 2014 v Novém Městě na Moravě dosáhla výborných umístění Štěpánka Hanušová (SK Biatlon Strakonice).

V konkurenci nejlepších závodnic ročníků 2001-2002 z celé ČR dokázala v areálu, v němž se loňský rok konalo MS, výborně mířit na střelnici a kondici potvrzovala i velmi dobrým během. V sobotním rychlostním závodě na 3 km při obou střelbách vyčistila terče a ani jednou nechybovala (v celém turnaji to dokázaly pouze čtyři závodnice) a slušný běh jí vynesl životní úspěch – krásné 12. místo.

V nedělním klání s hromadným startem na 4 km dokázala výbornou formu zopakovat (tentokrát střílela s jedinou chybou) a obsadila konečné 16. místo. Její výkony a velké zlepšení oproti minulé sezóně jsou výsledkem píle a svědomitosti v tréninku a chápeme je zároveň jako velký příslib do budoucna.

Držíme palce na Zimní olympiádě dětí a mládeže konané taktéž v krásném biatlonovém areálu Nového Města na Moravě, kde bude Štěpánka reprezentovat Jihočeský kraj. Turnaj začíná 19. ledna.

biatlon_1biatlon_4biatlon_2biatlon_3

Autor: Radek Sosna

520 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?