Strakoničtí florbalisté sehráli úspěšné zápasy s Táborem i Českými Budějovicemi

V neděli čekaly na strakonické florbalisty dva nelehké zápasy. V prvním se utkali s prozatímním lídrem tabulky 1. Fbk Tábor. Ve druhém se domácí střetli s českobudějovickými UNITED.

florbal_1Do zápasu s Táborem vstoupili domácí velmi aktivně a odměnou byl ve 3. minutě vedoucí gól Staňka. Táboru se podařilo ihned odpovědět a díky zlepšené hře se v 10. minutě dostali hosté do vedení. Domácí však brankou Ondry Nováka stihli do konce první třetiny vyrovnat.

Druhá třetina

Z počátku druhé třetiny byla k vidění oboustranně opatrná hra s minimem šancí a výjimkou byla pouze přesilovková branka domácího Nováka. Diváky, kterých zavítal do obloukové haly slušný počet, zvedly pořádně ze sedaček (kromě velmi tvrdých zákroků převážně ze strany hostů) až dva góly v rozmezí 47 vteřin, o které se postarali bratři Jiříci, nejprve Tomáš, poté Marek.

Třetí třetina

Do třetí třetiny vstupovali domácí s tříbrankovým  náskokem, ale ve 36. minutě vedli už pouze o gól, když se trefili Táborští Hloušek a Boháč. Poté se však domácím  povedl ve florbale ne zas tak neobvyklý kousek. Během necelých 2 minut vstřelili 4 branky, a tak zlomili zápas definitivně na svojí stranu. Táboru nepomohl ani time-out po třetí obdržené brance. Pět minut před koncem sice vykřesal jiskru naděje pro hosty Čeněk, ale do opuštěné klece pečetil vítězství Strakonic nejlepší střelec týmu Ondra Novák.

florbal_3Branky: 3. Staněk (Vašmucius), 12. Novák (Chvosta), 18. Novák (Jiřík T.), 23. Jiřík T. (Staněk), 24. Jiřík M. (Jiřík T.), 37. Staněk, 38. Novák (Harman), 38. Vašmucius (Jiřík T.), 39. Chvosta (Harman), 43. Novák (Chabera)  –  4. Kutner (Klípa), 10. Čeněk (Drtina), 35. Hloušek, 36. Boháč (Slaba), 40. Čeněk (Kutner), vyloučení – 3:2, diváků : 50. Třetiny: 2:2, 3:0, 5:3.

Sestavy

Strakonice: Chabera – Vašmucius, Houska, Staněk, Novák, Jiřík Tomáš, Jiřík Marek, Šavrda, Kořán, Šimek, Chvosta, Harman.

Tábor: Bouška – Hloušek, Klípa, Drtina, Vodrážka, Kutner, Slaba, Svoboda, Wagner, Čeněk, Boháč

 

FbC Strakonice  vs. UNITED

florbal_2Po náročném zápase s Táborem čekali na domácí ve druhém zápase českobudějovičtí UNITED. Zápas začal ve vlažném tempu, ale aktivnější byli o něco více hosté a vytvářeli si více šancí. Přesto se do vedení dostali domácí v 9. minutě zásluhou Ondry Nováka. O minutu později po samostatném úniku zvýšil na 2:0 Chvosta. Budějovice do konce třetiny stihly ještě snížit.

Druhá třetina

Další dějství bylo z pohledu domácích velmi špatné, hosté měli ze hry mnohem více, a když už si domácí nějakou šanci vypracovali, skončili na skvěle chytajícím Trnkovi nebo brankové konstrukci. Výsledkem bylo, že do posledního dějství domácí Strakonice vstupovaly s jednobrankovým mankem.

Závěr utkání

Ve třetí třetině však hosté doplatili na svou nedisciplinovanost. Ve 35. minutě nabídli domácím dvojnásobnou přesilovku a ti jí stoprocentně využili, když se trefili Kořán, po skvělé přihrávce kapitána Marka Jiříka, a Tomáš Jiřík. Rozhozené hosty, které v tu chvíli zajímal spíše výkon rozhodčích než samotná hra, pak definitivně zlomila gólová dorážka Šavrdy. Domácí florbalisté FBC si tak připsali do tabulky důležitých 6 bodů a stále se drží na dostřel čelu tabulky.

Další zápasy sehrají Strakonice na půdě Písku  9.3., kdy se utkají v derby s Pískem, a pak v důležitém souboji o čelo tabulky s týmem PSKC Okříšky-Kněžice.

florbal_4Branky: 9. Novák (Šimek), 10. Chvosta, 35. Kořán (Jiřík M.), 36. Jiřík T (Houska), 36. Šavrda (Chvosta) – 13. Hron (Klouda), Völfl (Stančík), 29. Souček (Hrabánek) . Vyloučení 2:4. Diváků: 50

Sestavy:

Strakonice: Chabera – Vašmucius, Houska, Staněk, Novák, Jiřík Tomáš, Jiřík Marek, Šavrda, Kořán, Šimek, Chvosta, Harman.

United ČB: Trnka, Švehla – Völfl, Vrábek, Chán, Hrabánek, David, Klouda, Souček, Skok Aleš, Skok Petr, Stančík, Pudich, Hron, Daněk

Autor: David Chvosta

488 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?