Strakonický pivovar na špici, Otavský Zlatý je opravdu zlatý

V prestižní kategorii Prémiových ležáků na XXIV. ročníku Reprezentačních slavností piva v Táboře vybojoval Otavský zlatý první místo. Získává tedy možnost svůj úspěch používat na etiketách i k propagačním účelům celkově.

DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice Celá akce skončila pro Měšťanský pivovar Strakonice velice úspěšně. Může se pochlubit nejenom umístěním Otavského Zlatého, který v kategorii Prémiový ležák obdržel Zlatou pivní pečeť, ale respekt si získala také další piva. Například Dudák Premium se umístil na 4. pozici, následující místo náleží společně polotmavému ležáku Klostermann a ležáku Black.

Ujala se i novinka

Na táborských slavnostech uspěl také borůvkový Modrý Urugalus, novinka našeho pivovaru, která byla uvařena ve spolupráci s Národním parkem Šumava.

Historie pivovaru

Měšťanský pivovar Strakonice se po závažných finančních problémech dostal v roce 2005 do vlastnictví města. To si na jeho odkoupení muselo vzít 70milionový úvěr. Po devíti letech se však situace stabilizovala a pivovar úspěšně bojuje s velmi tvrdou konkurencí.

Autor: Lukáš Houdek

506 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?