Strakoničtí florbalisté vybojovali v Písku 6 bodů

Minulý víkend se strakoničtí florbalisté vydali na další zápasy do nedalekého Písku. Tam se střetli nejprve v derby s domácím Pískem a poté s týmem PSKC Okříšky-Kněžice, který se dlouhodobě drží na špici třetiligové tabulky.

florbal_1Písek – Strakonice 0:12 (0:6, 0:2, 0:4)
V prvním zápase hracího dne bylo na programu jihočeské derby Písek – Strakonice. Domácí Písek označil tento zápas jako zápas sezony, neboť v něm šlo o hodně, co se postavení v tabulce týče. Hosté přijeli do Písku bez zraněného Dominika Harmana, avšak posíleni o druholigové juniory.

1. třetina

Do začátku zápasu Strakonice vlétly jako uragán a Písek k ničemu nepouštěly. Odměnou za jejich aktivitu jim byl ve 4. minutě gól z hole Marka Jiříka. Strakoničtí neubírali ze svého tempa a o minutu později se prosadil Kořán. Na konci 8. minuty se po nedůrazu písecké obrany znovu prosadil Marek Jiřík, a když 2 minuty poté svojí druhou branku v zápase vstřelil Kořán, vyžádal si domácí trenér za stavu 0:4 oddechový čas pro své svěřence.  Po jeho vypršení nastoupil do písecké branky náhradní brankář Veselka, ale ani on nedokázal dlouho udržet čisté konto. Ve 14. minutě se totiž nejdříve prosadil nejlepší střelec hostů Novák a kanonádu první třetiny zakončil druhý z bratří Jiříků, Tomáš.

2. třetina

florbal_2Ve druhé třetině se začali v sestavě strakonických objevovat i oba junioři a tempo zřetelně opadlo. Domácí hráči vstoupili do druhé třetiny odhodláni s výsledkem ještě něco udělat a díky své aktivitě si vypracovali několik zajímavých příležitostí. Ale z první větší šance hostů byl sedmý gól v písecké síti. Postaral se o něj v přesilovce Novák po krásně přihrávce Staňka. Domácí dostali v půlce zápasu výhodu přesilové hry, ale po chybné rozehrávce zvýšil na 8:0 pro Strakonice skvěle hrající Jan Staněk. Ze strakonického kotle fanoušků se začalo ozývat deset, deset…

3. třetina

Do třetí třetiny vstoupily Strakonice s odhodláním splnit fanouškům jejich přání. Vstřelení desátého gólu se přiblížili v 35. minutě, když se opět prosadil Staněk. O desátou branku se v polovině 3. třetiny postaral Chvosta výstavní střelou do šibenice. Strakonickým to však ještě nestačilo a skvěle sehranou standardní situaci zakončil do prázdné brány Šavrda. O poslední branku utkání se postaral nenápadnou střelou z poloviny hřiště Šimek a zakončil tak hrozivý debakl domácích.

florbal_4Sestavy:
Písek: Zeman, Veselý – Bouček, Mikeš, Čuka, Čekan, Hanzlík, Teska, Marek, Jiříček, Kalus, Prokopec, Hynouš, Janoušek, Hofhansl, Lešek
Strakonice: Chabera – Vašmusius, Houska, Moučka, Staněk, Novák, Jiřík Tomáš, Jiřík Marek, Šavrda, Kořán, Šimek, Chvosta, Harman Marek

Góly: 4. Jiřík M. (Staněk), 5. Kořán (Jiřík T.), 8. Jiřík M. (Staněk), 11. Kořán, 14. Novák, 14. Jiřík T. (Staněk), 20. Novák (Staněk), 26. Staněk, 35. Staněk, 39. Chvosta (Šavrda), 41. Šavrda (Kořán), 42. Šiměk (Jiřík T.)
Diváků: 53

Strakonice – Okříšky-Kněžice 6:5 (1:3, 3:1, 2:1)
Ve druhém utkání se v přímém souboji o druhé místo v tabulce utkaly Strakonice s Okříškami. Začátek utkání ale dudákům vůbec nevyšel a jasnou herní převahu Okříšek proměnil v gól Filipa Saláka. Strakonice inkasovaný gól neprobral a nadále pokračovaly v nevýrazném výkonu. Okříšky měly mnohem více ze hry, ale na začátku 11. minuty inkasovaly, když se nenápadnou střelou prosadil Tomáš Jiřík. Okříšky ale měly hned dvojitou odpověď. Dvakrát se trefil Kourek a když neproměnil trestné střílení Novák, svítil na tabuli po první třetině stav 1:3. Skóre první třetiny mohlo být pro Okříšky ještě příznivější, ale strakonické držel skvělými zákroky Lukáš Chabera.

florbal_62. třetina

Druhou třetinu začaly Strakonice stejně špatně, jako skončily tu první a záhy inkasovaly čtvrtý gól z hole Uhera. Do hry strakonické vrátila přesilovka, kterou využil Novák. Poté přišlo pětiminutové oslabení, když byl vyloučen Šavrda. Strakoničtí ho ale odehráli skvěle, když dovolily Okříškům pouze několik střel z větší vzdálenosti. Ihned po skončení oslabení se střelou z půlky prosadil Chvosta a Strakonické jakoby někdo polil živou vodou. Zlepšený pohyb znamenal přesilovku a tu minutu před koncem periody využil přesnou střelou Marek Jiřík. Po dvou třetinách bylo tedy vyrovnáno.

florbal_73. třetina

Třetí třetina začala z obou stran velmi opatrně a oba týmy čekaly na chyby soupeře. První zaváhání přišlo na straně hráčů od Otavy a potrestal ho svou třetí brankou v zápase Kourek. V 8. minutě dostaly Strakonice velkou šanci na vyrovnání, to když bylo nařízeno další trestné střílení. Chvosta s ním ovšem naložil bídně a tak se stav utkání neměnil. Strakoničtí však začali stále více tlačit svého soupeře, ale kýžený gól nepřicházel. 3 minuty do konce si strakonický kapitán a trenér v jedné osobě Marek Jiřík vzal time-out. Vyrovnání se Strakoničtí dočkali o minutu později. Po standardní situaci před brankou Okříšek se trefil Houska. O 27 vteřin později se nenápadnou beckhandovou střelou prosadil Šavrda a Strakonice poprvé v zápase vedly. Hosté reagovali oddechovým časem a následnou hrou bez brankáře. Ta ale k vyrovnání nevedla ani přes obrovský tlak v posledních vteřinách zápasu.

Sestavy:
Strakonice: Chabera – Vašmucius, Houska, Moučka, Staněk, Novák, Jiřík Tomáš, Jiřík Marek, Šavrda, Kořán, Šimek, Chvosta, Harman Marek
Okříšky: Neuwirth – Plavec, Salák Filip, Rychlý, Diviš Lukáš, Kourek, Špinar, Diviš Jakub, Exner, Uher, Salák David, Žák

Góly: 11. Jiřík T. (Jiřík M.), 20. Novák (Chvosta), 28. Chvosta (Šimek), 29. Jiřík M (Houska), 43. Houska (Novák), 44. Šavrda – 6. Salák F., 11. Kourek (Špinar), 12. Kourek (Exner), 16. Uher (Salák D.), 35. Kourek (Špinar)
Diváků : 42

florbal_8florbal_9florbal_10florbal_11

Autor: David Chvosta

426 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?