Zájem o Ukliďme si Strakonice byl enormní, další obdobné akce se již chystají

Minulý čtvrtek se uskutečnil druhý ročník akce Ukliďme si Strakonice pod záštitou fóra Zdravého města v rámci projektu Ukliďme si Česko. Předlohou se stal mezinárodně osvědčený model Let´s Do It!

uklid_1Do jarního úklidu se zapojilo celkově 166 lidí. Podařilo se naplnit 310 pytlů, což odpovídá neuvěřitelným 10 tunám odpadu. Navíc k úspěchu dobrovolníků musíme ještě připočíst půl tuny velkoobjemového odpadu, který byl nasbírán u garáží za nádražím.

Pro realizaci bylo vyčleněno celkem 15 lokalit. Patřil mezi ně mimo jiné úklid parkoviště naproti kinu Oko, okolí Husova sboru, parčíku Na Dubovci, zadního traktu Palackého náměstí, ulice Kochana z Prachové, okolí Kulturního domu či základních i mateřských škol a mnohých dalších lokalit. Zúčastnění se poté sešli u společného táboráku.

uklid_2Smysl realizace

Pořadatelé si kladou za cíl nejenom uklidit naše okolí, ale ukázat, že angažování se na poli veřejné sféry má smysl. Význam spočívá i v případném upozornění na problematiku černých skládek.

Následné akce

V sobotu 26. dubna proběhne pod záštitou Šmidingerovy knihovny úklid Dolního řepického rybníku, u něhož je sraz ve 13:00.

Po celý tento měsíc se koná již pátý ročník Čištění řeky Otavy. Zájemci se mohou hlásit na adrese martina.dubova@mu-st.cz nebo na číslech 383 700 847 a 724 848 538.

uklid_4uklid_3

 FOTO: Zdravé město Strakonice

Autor: Lukáš Houdek

299 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?