Dočkáme se renovace Rennerových sadů? Město má vizi

Rennerovy sady tvoří největší park ve Strakonicích. Již před lety došlo k nainstalování nových dětských atrakcí. Investice ovšem bude pokračovat.

Ačkoliv ruch v přilehlé oblasti nelze označit jako malý, tvoří park místo rozsáhlé zeleně nedaleko centra. Podle úpravy projektu revitalizace by měl sloužit pro relaxaci všech věkových skupin. Mezní termín realizace je polovina příštího roku.

DSCN2280

Vodní prvek?

Celkově by se změny měly týkat části mezi Sokolovskou a Havlíčkovou ulicí, jelikož východní část parku prošla renovací již před 7 lety. Vedoucí odboru životního prostředí Jaroslav Brůžek zdůraznil, že by mělo dojít zejména k výsadbě volně rostoucích stromů. Otázka visí nad vybudováním vodního prvku, který podle něj do této lokality patří. Diskuze však ještě bude probíhat.

Další úpravy se zřejmě dotknou i stávajícího dětského hřiště. Naopak jasné „ne“ radnice říká zásahům do velkých stromů. Jejich prořezávání totiž probíhá průběžně, a tak není nutné k těmto krokům přistupovat ani z bezpečnostního hlediska.

Důležitou složku projektu tvoří finance. Projekt sumárně vyjde až na 20 mil. Kč. Dopomoci by měl především Integrovaný plán rozvoje města, v rámci něhož se ovšem v první řadě nachází revitalizace sídlišť. Pokud se však podaří dostatek peněz sehnat, k realizaci by mohlo dojít již na přelomu roku. Polovina roku 2015 je však mezní termín.

DSCN2282DSCN2284DSCN2286DSCN2290DSCN2292DSCN2295DSCN2297DSCN2302

Autor: Lukáš Houdek

335 views
Líbil se vám tento článek?

1 komentář

  1. Pavel (17. dubna 2014 v 3:14)

    Vizí už bylo, je a bude tolik…že zase to zůstane tak jako vždycky, tedy jen plány a realizace v nedohlednu…

Nechcete pejska k adopci?