Obří květináče se stávají centrem všeho dění

Strakonice mají opět o čem debatovat. Obrovský adventní věnec tentokrát vystřídaly květináče neobvyklých rozměrů. Jedni je považují za vtipnou recesi, druzí si stěžují. Ať tak či onak, ve Strakonicích to opět žije.

DSCN3328Konkrétní umístění květináče našly na Velkém náměstí, v lokalitě u Prioru, Lidlu a na kruhovém objezdu u hřbitova. Jedná se o výrobek italské designérské dílny Serralunga. Vzhledem k tomu, že se naše město stalo prvním českým zákazníkem, květináče byly koupeny se 60% slevou a celková cena tedy dosáhla 130 tis. za všech 7 kusů.

Reakce

Přijetí je tradičně rozporuplné. Někteří občané se domnívají, že se jedná o zajímavý dekorativní prvek, zatímco druzí tvrdí, že jde o výzdobu nevkusnou. V estetických záležitostech se skutečně všem nikdo nikdy nezavděčí. Diskuze až nápadně připomínají debaty o adventním věnci, který město umístilo loni v prosinci k Prioru.

„Pokud bychom si stěžovali pouze na velikost květináčů, nezbývá než tvrdit, že jsme skutečně šťastné město,“ dodává s nadhledem místostarosta Pavel Pavel.

DSCN3331DSCN3332DSCN3336DSCN3337

 

Autor: Lukáš Houdek

1 447 views
Líbil se vám tento článek?

1 komentář

  1. Rudolf Oberfalcer (19. června 2014 v 4:42)

    Právě nadhled je vlastnost, která chybí především samotnému Pavlovi. Samozřejmě, že je toho mnohem více, na co by si člověk mohl stěžovat, a myslím, že to ví sám pan místostarosta. K samotným květináčům – nejsem povolán je hodnotit z estetického hlediska, ostatně každému se líbí něco jiného, ale pro mne jsou tyto květináče pouze symbolem nalešténé bídy, která ve Strakonicích pod taktovkou právě pana Pavla a jeho radnice obecně panuje. Stačí se podívat na mnohá jiná zanedbaná zákoutí a objekty ve vlastnictví města, na neudržované chodníky a komunikace a člověku nezbývá než kroutit hlavou, na co dokážou vyhodit peníze, byť je to v akci, ve slevě ap.

Nechcete pejska k adopci?