Změna pro Strakonice přivítala Táňu Fischerovou, za obrovského zájmu veřejnosti

Páteční beseda se konala v Baobabu, do něhož se zájemci ani nemohli vejít. Pořadem dále provázeli Robin Čumpelík a kandidáti Změny.

Diskuze se nesla v silně pozitivním duchu. „Negace bylo dost, je třeba spojovat,“ znělo sálem. Hlavní diskutující (Táňa Fischerová, Robin Čumpelík a Lukáš Houdek) proto hledali odpověď na otázku, co by se mohlo stát společným jmenovatelem celé společnosti.

DSCN5551

Zleva: Lukáš Houdek, Táňa Fischerová, Miroslava Bernasová

Hledá se nový Havel

V rámci tohoto tématu bylo zmíněno rovněž jméno Václava Havla, od jehož smrti letos uplynou 3 roky. „Prezident Havel navázal na T. G. Masaryka, ale oba byli do své funkce zvoleni v netypické době. Masaryk v roce 1918, vznik republiky. Havel roku 1989, pád komunismu. Je možné, abychom takové významné osobnosti ještě vůbec zažili?“ zněla jedna z otázek. „Tuto myšlenku si často pokládám. Myslím si ale, že by řada takových významných politiků později, například v přímé volbě, již zvolena nebyla,“ odpověděla Táňa Fischerová.

Témata přítomné potěšila

Debata byla vedena dále o principech participativního rozpočtu, který by umožnil občanům předat více pravomocí o rozhodování v rámci městských financí. „Máme již sestavený konkrétní projekt vycházející z komunálních zvláštností. Například na práci Zdravého fóra se dá velmi dobře navázat. Navíc nacházíme podporu i u některých jiných kandidátek,“ obeznámil přítomné Lukáš Houdek.

Robin Čumpelík přidal svůj pohled ohledně potravinové soběstačnosti. Právě o ekologická témata projevil zájem především Český svaz ochránců přírody. Mezi diváky se objevil také lídr Strakonické Veřejnosti Břetislav Hrdlička.

Ačkoliv beseda skončila v podvečer, občané s hosty diskutovali soukromě i dlouho poté. „Tak obrovský zájem jsme skutečně nečekali, těší nás to,“ shodli se kandidáti hnutí Změna pro Strakonice.

DSCN5529DSCN5530DSCN5531DSCN5526DSCN5527DSCN5535DSCN5536DSCN5534DSCN5537DSCN5544DSCN5546DSCN5548DSCN5549DSCN5550

 

Autor: Lukáš Houdek

1 243 views
Líbil se vám tento článek?

8 komentářů

  1. Oberfalcer (29. září 2014 v 7:03)

    Je třeba spojovat – ústřední heslo Změny. Obrovská účast cca 30 lidí na akci Změny v Baobabu, kterou musela vyfutrovat vyhaslá politická a herecká „star“. Pane Houdku, vy ale máte bujnou fantazii. Když tak máte rád to spojování, proč jste třeba nereferoval o akci Škodná v revíru, kde se spojilo na 600 lidí proti blbosti několika jedinců a navíc páchali dobro v podobě daru více jak 23 tisíc Kč na dobrou věc? Proč se rovnou nespojíte s některou stávajících radničních stran jako je ČSSD či Vondrysovci, se kterými jste spojeni pupeční šňůrou ať už ideologicky (Vy s ČSSD a jejich participační rozpočet) či ekonomicky (Němejc, Krýzová, Seknička – zaměstnáni městem)? Z mého pohledu by to bylo férovější a jako radu bych Vám dal, aby místo hledání nového Havla jste zapracovali ve Změně na skutečném programu pro Strakonice místo Vašich oblíbených prázdných frází. Faleš a zase jen faleš. Nic ve zlém.

    • Lukáš Houdek (29. září 2014 v 9:45)

      Zloby jste napsal plno. O akci Škodná v revíru informovala Změna na facebooku, sám jsem tam přišel i s dalšími mladými kandidáty. Vašich slov je mi líto. Táňa Fischerová se někomu nemusí líbit, ale nic to nemění na tom, že na adresu ženy (!) by se měly volit jiné termíny, než které jste použil. Chceme-li toto město posunout dopředu, hledejme, co nás spojuje. Jsme rádi, že kapacita 50 lidí v Baobabu ani nestačila a museli jsme dodatečně nosit lavičky. To ukazuje, že například participativní rozpočet je nutno chápat šířeji. Jedná se o běžný koncept i v zemích, kde o existenci Strakonic ani nevědí. Proto překonejme takovou úzkoprsost a naučme se cizí názory komentovat s klidem a porozuměním.
      PS: Já byl jedním z těch, co se na zmíněných 23 tisících podíleli. A to je přesně ono – spojujme, nerozdělujme 🙂

      • Oberfalcer (29. září 2014 v 11:00)

        Pane Houdku, já jsem komentář psal v klidu beze zloby. Nebylo to o Fišerové, ale o Vás pane Houdku a o vaší Změně. O akci pro pár lidí píšete jako o obrovském zájmu v protikladu o neinformování o násobně větší akci. O akci Škodná (zde na tomto informačním portálu) jste neinformoval, že byla, ale jen jste se zmínil jinde, že jste tam byl, a to je rozdíl. Byl jsem informován, že jste na svůj věk zdatný manipulátor, takže ještě jednou – kritizoval jsem Váš nadnesený ohlas celé akce a komentoval jsem slovo obrovský jako přemrštěný výraz. Dále jsem kritizoval Vaší neustálou mantru o spojování s podivem, že se tedy nespojíte s Vám nejbližšími, když jste s nimi názorově zajedno a jste propojeni ekonomicky. Toť vše. Vůbec nekomentuji participativní rozpočet, ani Fišerovou ale Vás a vaši Změnu. Buď jste neporozuměl textu, a nebo jste porozuměl velice dobře. S pozdravem

        • Lukáš Houdek (29. září 2014 v 12:19)

          Netušil jsem, že hnutí Změna pro Strakonice považujete za „vyhaslou hereckou star“, když nikdo z nás nehraje. Nás nepojí zášť vůči žádné kandidátce. Hledat pozitiva je pro mě osobně vždy bližší, než se jen dohadovat a urážet. Více už k tomu nemám co říci. Úsudek o Vaší zbytečně agresivní argumentaci nechť si udělá každý sám 🙂

          • Oberfalcer (29. září 2014 v 2:23)

            Je to s Vámi horší než jsem si myslel. Už Vám nebudu vysvětlovat smysl textu, je to marné. Jinak pro Vaši informaci pane Houdku, používáte navlas stejnou argumentaci a nálepkování jako Váš guru v pozadí ing. Vondrys, totiž že na věcnou kritiku reagujete osočením kritika ze zášti, zloby a já nevím čeho ještě, místo abyste reagoval či oponoval na předmět kritiky, třeba např. na poznámku, že máte program plný prázdných floskulí bez reálného obsahu praktické politiky. Znovu Vám říkám, že na mé straně není žádná zloba, jde jen o kritiku Vaší vyprázdněné politiky, prosím nezaměňovat.

  2. Karel (29. září 2014 v 6:16)

    Pane Houdek, omlouvám se za dotaz? Jste v přibuzenském poměru s paní ředitelkou ZŠ Povážská ? Pronesl jste srdcervoucí projev na zastupitelstvu , ktré předcházelo rozhodnutí o výstavbě této zbytečné MEGA školy. Pokud jste to vy , dávám za pravdu panu Oberfalcerovy – zdatný manipulátor!!! Pokud to vy nejste , stači mě odpověď NE.

  3. Teg (30. září 2014 v 11:05)

    Lukáši Houdku, schovávání se za cizí sukně a parazitování na osobnostech, už jenom kvůli tomu Vás volit prostě nemůžu, protože bych se musel do urny ještě vyzvrátit. Jste jak klíště s encefalitidou…

Nechcete pejska k adopci?