Junior otočil zápas s Čimelicemi, ale byl rozdrcen Krumlovem

 

4. 6. 2022  –  17:00

Krajský přebor  –  muži  Čimelice – Junior    zápas   2 : 3 (poločas 2 : 0)   

Sestava:  Lízal  – Čapek, Žáček, Rozhoň, Zahrádka – Děd (46. min. Zelenka), Funda (46. min. Míčka) – Nosek (72. min. Šourek), Doležal (82. min. Zábranský), Máška – Krejčí (90. min. Kafka)

Na střídání ještě byl k dispozici brankář Martínek.

Branky domácích:  Šťástka, Nekl

míč3Branky hostí:   Krejčí 2x, Máška

Rohy:    2 : 6

Střely mimo branku:  3 : 3

Střely na branku:  6 : 7

Žluté karty:    2 : 3   (38. min. Děd, 52. min. Rozhoň,  87. min. Lízal)

Červené karty:  0 : 0

Po celý zápas se z pohledu diváků pořád něco dělo před oběma brankami, což z pohledu trenérů nebylo moc dobré. Již v 9. minutě Děd z 25 metrů pořádně vystrašil domácího brankáře. V 11. minutě zase domácí měli velkou příležitost Neklem, ale Lízal ho vychytal. Ve 22. minutě Krejčí si udělal na vápně prostor ke střele, která mířila k tyči a brankář vyrazil na rohový kop. Ve 23. minutě po dlouhém domácím autu zachraňoval Lízal na brankové čáře. V 26. minutě už Lízal nestačil na samostatný nájezd Šťástky a domácí jdou do vedení 1: 0. Ve 34. minutě po rohovém kopu měl na hlavě gólovku Rozhoň, ale jeho hlavička skončila vedle. Ve 41. minutě hosté nešťastně zahráli ve vápně rukou a domácí Nekl penaltu proměnil na 2 : 0.

Do druhého poločasu trenér Cimrhanzl udělal hned dvě změny, které se mu vyplatily. Csaplárova past sklapla. Hned v úvodu po rohovém kopu vznikl v domácím vápně velký závar, ale ke gólu to nevedlo. Ve 48. minutě na Čapka čekala prázdná branka, ale zakončení ze 20 metrů dal vedle. V 52. minutě na Lízala běželi po rohovém kopu hostí čtyři na jednoho, ovšem Lízal vše vyřešil. V 53. minutě dal pěkný centr Čapek do vápna na Krejčího a zkušený šutér si poradil – snižuje na 1 : 2. O 9 minut později dal Máška výborný balon do brejku Noskovi, který byl ve vápně faulován brankářem a nařízenou penaltu Krejčí suverénně proměnil, čímž skóre zápasu vyrovnal na 2 : 2. V 75. minutě vypustil z poza vápna Nekl jedovku k tyči a Lízal začaroval. V 79. minutě hosté předvedli pěknou kombinaci po pravé straně, Máška poslal centr na vápno, kde si balon převzal Šourek, uvolnil se do vápna a přesně přihrál Máškovi, který dílo dokonal a dává vítěznou branku hostí na 2 : 3.

Nejlepším hráčem hostujícího celku byl brankář Lízal a střelec dvou branek Krejčí.

 

12. 6. 2022  –  17:00

Krajský přebor  –  muži  Junior – Český Krumlov  zápas   0 : 7 (poločas 0 : 5)   

Sestava:  Martínek  – Čapek, Rozhoň, Kafka (46. min. Petráň), Staněk – Míčka (65. min. Benedikt), Zábranský (80. min. Děd), – Funda, Chalupa, Prajzler (65. min. Šimák) – Máška (80. min. Šimek)

Na střídání ještě byl k dispozici brankář Kozlík.

Branky hostí: Vávra 2x, Vaněk 2x, Růžička, Svoboda, Strapek

Rohy:    4 : 7

Střely na branku:  3 : 13

Střely mimo branku: 0 : 1

Žluté karty:    1 : 0   (73. min. Staněk)

Červené karty:  0 : 0

Poslední domácí zápas proti silnému Krumlovu se domácí trenéři rozhodli poslat na hřiště všechny dorazové dorostence. Hosté od úvodního hvizdu na hřišti dominovali a začali pěkně zostra. Ve 2. minutě dává Růžička na 0 : 1. V 8. minutě zvyšuje Svoboda na 0 : 2 a na domácích se to pěkně podepsalo. Tlak hostí pokračoval a v 16. minutě dávají Vaňkem gól do prázdné branky na 0 : 3. V 19. minutě opět Vaněk – 0 : 4. Ve 24. minutě Martínek předvedl dva dobré zákroky, ale třetí už nestihl a Vávra dává na 0 : 5. My jsme ohrozili branku až ve 33. minutě, kdy Rozhoň z trestného kopu nadělal hostujícímu brankáři velké starosti, když vytlačil míč na rohový kop, který Čapek nasměroval do branky a opět brankář stačil míč vytlačit na břevno.

Dominance hostí pokračovala i v průběhu druhého poločasu, akorát s tím rozdílem, že už jsme se více osmělovali hrou dopředu. V 55. minutě vyslal dělovku z přímého kopu Novák a Martínek vytáhl parádní zákrok a míč poslal na rohový kop. V 58. minutě dává Vávra na 0 : 6. V 70. minutě měl Růžička hned dvě tutovky za sebou, ale Martínka neprostřelil. V 85. minutě se hosté prokombinovali až před Martínka a dávají Strapkem na 0 : 7. Největší gólová šance domácích přišla až v závěru utkání, když Šimák se ve vápně uvolnil, předložil míč Petráňovi, ale gólman mu jeho střelu chytá. Byla to krutá prohra, ale zcela zasloužená.

Naším nejlepším hráčem byl v tomto utkání Ondřej Chalupa.

 

Autor: Jiří Cibulka

817 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?