V prvním přípravném utkání nové hokejové sezóny se střetli muži HC Strakonice s ligovými juniory

V první letošní přípravě před zahájením soutěží Krajské ligy mužů a ligy juniorů se obě domácí družstva střetla v nedělním odpoledni. Muži zatím pracují v přípravě se širším kádrem, další hráči kádru nastoupí v úterní přípravě v Klatovech.

Společný trénink A-týmu a Juniorů, kteří se poté spolu utkali v přípravném zápase

Společný trénink A-týmu a Juniorů, kteří se poté spolu utkali v přípravném zápase

Utkání začalo v rychlém tempu a převahu měli v první polovině utkání junioři. Už ve třetí minutě hráli přesilovku a Vavřík po objetí branky neprostřelil u tyče připraveného Zemana. Ten vzápětí ve skrumáži před brankou opět dobře zasáhl při dorážce Pauknera a následné střele od modré Procházky. Muži se dostali k první šanci až v 7. minutě, kdy vyzkoušel z křídla pozornost Havelce v brance juniorů Jan Kadlec.  Junioři dobře bruslili a v 11. minutě při přesilovce juniorů Gross od modré těsně minul levou tyč Zemanovy branky. Ve 12. minutě hráli junioři přesilovku pět proti třem a Procházka opakovaně nebezpečně střílel od modré ale Zeman byl pozorný. Ještě v oslabení ujel Černý, byl v nájezdu faulován ale v nařízeném trestném střílení blafákem proti Havelcovi neuspěl. Od tohoto okamžiku převzali iniciativu v utkání muži. V 15. minutě přesně nahrál Marek Hrubý Binderovi mezi beky juniorů ale s jeho blafákem si Havelec také poradil. O minutu později se Černý protáhl po pravé straně kolem mantinelu a přesně přihrál najetému Čadkovi, ale ten neprostřelil výborného Havelce v brance juniorů. V poslední minutě hezkou kombinaci prvního útoku mužů zakončoval znovu Jan Čadek ale Havelce opět nepřekonal.

Ve druhé třetině měl nejprve šanci ve čtvrté minutě na straně mužů Kurečka ale vzápětí na druhé straně Srb trefil levou tyč Zemanovy branky. Ve 25. minutě se Černý protáhl mezi obránci ale bekhendový blafák Havelec kryl. Ve 27. minutě hráli muži přesilovku a také po střele Hřebíčka po ledě zazvonila levá tyč juniorské branky. O minutu později Major hezky uvolnil Bindera, ale ten z nájezdu trefil betony Havelce. V polovině střetnutí se dostali do dvou šancí junioři. Nejprve po pravé straně projel Papež ale Zeman si s jeho střelou poradil. Ve 31. minutě  dostal přihrávku od mantinelu před branku Vavřík, který pohotově střílel po ledě ale Zeman výborným zákrokem střelu vytěsnil vedle branky. Ve 37. minutě se dostali do vedení muži, když v oslabení Růžička získal po napadání v rohu soupeře puk a po jeho nahrávce před branku Kadlec prostřelil Doubka, který v polovině utkání v brance juniorů vystřídal Havelce. Vzápětí měl další šanci Binder po nahrávce Kadlece, ale Doubek byl pozorný a střelu chytil. Na konci druhé třetiny Zeman chytil šanci juniora Mikulíka, který dorážel po nahrávce Pauknera před branku a těsně před koncem si poradil i se střelou Kordíka od modré.

Ve třetí třetině střílel ve 44. minutě tvrdě od modré Hřebíček. Ve 47. minutě Řehoř  krásně našel pasem přes celé hřiště na modré Černého ale jeho nájezd a blafák Doubek chytil. Ve stejné minutě po chybě v rozehrávce v obraně mužů ujel Lukáš Hrubý a trefil pravý horní roh Zemanovy branky a vyrovnal na 1:1. Ve 49. minutě Kadlec po akci Majora trefil pouze Doubkovy betony. V 54. minutě Řehořovo nahození tečovali před Doubkem obránci, ale Doubek výborným reflexem vyrazil puk nad branku. O minutu později se protáhl před Doubka Andrle, ale ten prokázal dobrý postřeh a střelu kryl. V 57. minutě si vzali muži vedení v utkání zpět, když při přesilovce Milan Řehoř tvrdou střelou od modré pod lapačku prostřelil Doubka. Stejný hráč v poslední minutě projel celým kluzištěm a jeho přesnou nahrávku před branku proměnil Jakub Major a zvýšil na konečných 3:1 pro muže. V dalším domácím utkání přivítají muži Na Křemelce v pátek od 18.00 hodin druholigové Milevsko.

 

HC Strakonice muži – HC Strakonice junioři 3:1 (0:0,1:0,2:1)

Sestava HC Strakonice: Zeman, Řehoř, Kovář, Ondrejec, Hrubý, Škoda, Hřebíček, Čadek, Černý, Růžička, Kopecký, Kurečka, Andrle, Kadlec, Major, Binder,

 

Sestava HC Strakonice junioři: Havelec, Doubek, Procházka, Mikulík, Schovánek, Gross, Kordík, Bazgier, Papež, Rajtmajer, Hrubý, Srb,

Paukner, Vavřík, Řezník

 

Branky   HC Strakonice: Kadlec, Řehoř, Major

Asistence HC Strakonice: 2x Růžička, Škoda, Řehoř

 

Branky HC Strakonice junioři:   Hrubý

Asistence HC Strakonice junioři: Řezník

 

Diváků: 100

Rozhodčí:  Vovčko, Vavruška, Jílek

Vyloučení:  5:4,

Oslabení: 1:0

Přesilovky 1:0

Autor: Jan Richter

303 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?