Ski klub Strakonice byl vidět i v posledních závodech podzimních krosů

Mladí závodníci strakonického Ski klubu dokončují přípravu na zimní sezónu účastí na tradičních podzimních krosech. Letos se, kromě „domácího“ závodu Běh okolo Kuřidla, zúčastnili seriálu závodů 5x Vimperkem (běh, běh do vrchu, kolečkové lyže) a nově také 1. ročníku závodu čkyňskými poli ve Čkyni. Zakončením seriálu podzimních krosů byl závod na Hájné hoře ve Vimperku. K jednotlivým závodům podrobně:

Bar Ani hh

5x Vimperkem (nutná účast minimálně ve 4 závodech): v mladších žákyních celkově 4.místo Johanky Hůrkové, ve starším žactvu 5.místo Štěpánky Hanušové a v mladším dorostu celkově třetí Tonda Hanuš. Závody kombinovaly víkendové termíny se středami a patří velký dík nejen závodníkům, ale i obětavým rodičům, kteří s nimi tři středeční odpoledne závody absolvovali.

Výsledky: http://sportsoft.cz/OfficialResults/2013/vysl_5xVimperkem2013.pdf

Závod čkyňskými poli, 12.10.2013: za chladného a větrného počasí jsme dosáhli těchto umístění: Josefínka Jánská na 300 m 3.místo, na 500 m Anička Zahradníková 2.místo a Baruška Silovská 4.místo, velice blízko k vítězství měl Jára Zahradník na 1 km – pouze 1,5 s na vítěze – 2.místo, na 2 km Johanka Hůrková 5.místo, Vojta Silovský 4.místo a Jonáš Novotný 5.místo, zraněním ruky handicapovaný Matyáš Jánský na 3 km 2.místo a Štěpánka Hanušová 6.místo, v mladších dorostencích na 6 km Šimon Jánský 5.místo a Tonda Hanuš 7.místo.

Výsledky: http://sportsoft.cz/cs/zavod/overview/1121

Bar Ani hh Maty Ckyne

Hájná hora Vimperk, 19.10.2013: získávali jsme medaile a výborné výsledky již od nejmladších kategorií-batolata Josefínka Jánská (ročník narození 2008) 3.místo, žákyně-žížaly Anička Zahradníková 2.místo a Baruška Silovská 3.místo, žáci-gepardi Jára Zahradník 2.místo, v mladších žácích Johanka Hůrková těsně 4.místo a Vojta Silovský 5.místo, Matyáš Jánský vyhrál kategorii starších žáků a Štěpánka Hanušová byla osmá, v mladším dorostu Šimon Jánský 5.místo a hned za ním Tonda Hanuš 6.místo. Velká gratulace Matymu k vítězství i všem dalším medailistům!

Výsledky: http://sportsoft.cz/cs/zavod/overview/1107

Děkuji všem závodníkům za reprezentaci oddílu, rodičům za pomoc s dopravou i během závodů.

Další příprava mladých lyžařů bude zaměřena na techniku bruslení na kolečkových lyžích a získání vytrvalosti a síly.

Autor: Radek Sosna

528 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?