Kandidátky již znají svá čísla do voleb. ,,My jsme ti od Táni Fischerové,“ říká Změna pro Strakonice

O 21 míst v zastupitelstvu se utká celkem 11 stran a hnutí. Oproti minulým volbám ubyla jedna kandidátka.

Volební klání teprve začíná, ale už se objevují první střety. Strakonická veřejnost tradičně útočí na představitele uskupení Jihočeši 2012. Stejná partaj zaútočila i na hnutí Změna pro Strakonice, které již přišlo se svým úvodním plakátem, jenž deklaruje nadhled mezi radnicí a opozicí. S tím však SV nesouhlasí.

Změna či změna?

V těchto volbách se však utkají změny dvě. Jednak uvedená Změna pro Strakonice a jednak Vize pro změnu ve Strakonicích. „Hnutí Změna pro Strakonice vzešlo z aktivit Jana Korytáře a Táni Fischerové, která nás 26. září přijede osobně podpořit. Ve svém týmu máme lidi jako Ludvík Němejc, Lukáš Houdek, Jitka Krýzová, Jakub Škoda či Karel Seknička. Vize pro změnu ve Strakonicích vzniklo pod hlavičkou národních socialistů. Navíc Vize nemá úplnou kandidátku, my ano,“ uvádí věci na pravou míru ve svém prohlášení Změna pro Strakonice.

A jaké tedy bude pořadí stran a hnutí na hlasovacím lístku?

DSCN12451. ČSSD
2. ODS
3. Volba pro město
4. KSČM
5. Vize pro změnu ve Strakonicích
6. Změna pro Strakonice
7. KDU-ČSL
8.  TOP 09
9. Strakonická veřejnost
10. ANO 2011
11. Jihočeši 2012

 

Autor: Lukáš Houdek

723 views
Líbil se vám tento článek?

6 komentářů

  1. Teg (26. srpna 2014 v 12:40)

    Papír snese všechno, praví staré moudro. A tak může být „změna“ jen obecnou proklamací a jako můstek pro lidi, kteří fakticky nic nového nepředstavují. Nebo snad bude lídr Změny pro Strakonice Němejc prosazovat nějakou změnu, když je dnes v koalici s radnicí? Těžko. Bude snad Houdek prosazovat změnu, když dlouhodobě chválí starostu a radnici? Pche. Vašim cílem je pouze zmást lidi, kteří změnu chtějí. Sázka na blbost. Ale ne fér plej. I když co od vás čekat? Tak maximální rozkročení pro voliče a bohulibé fráze, o ničem. Svazáci dnešní doby.

    • Lukáš Houdek (26. srpna 2014 v 3:17)

      Pan Němejc je v zastupitelstvu za opoziční stranu. Já osobně jsem vždy podpořil to, co mi přišlo správné. Když např. pan Hrdlička přišel v majetkové komisi, jíž jsme oba členové, s něčím rozumným, podpořil jsem ho. Pokud chceme něco ZMĚNIT, je to neustálá a nesmyslná válka mezi radnicí a opozicí. Neexistují Vondrysovy Strakonice či Hrdličkovy Strakonice. Je jen jedno město Strakonice, v němž žijeme všichni. Proto vítám, že Změnu pro Strakonice přijede podpořit Táňa Fischerová. Ta vážně nemá zájem zabředávat do nekonečných politických bojů, které nikam nevedou. Ani já o to zájem nemám.

      • René (26. srpna 2014 v 7:39)

        Možná by jste mohl tušit, že posun se děje vždy při střetu myšlenek, nikoliv naopak. Nechápu, proč když se nechcete střetávat o myšlenky a chcete jen vylaďovat a „rozumně debatovat“ se stávající radniční koalicí (jak asi správně chápu vaše postoje), proč tedy nejste na kandidátce oněch některých koaličních stran a nevytvoříte tam názorovou frakci uvnitř těchto stran. rozhodně by to bylo poctivější k voličům. Říkat si změna a ve skutečnosti změnou nebýt, je zcela určitě klamavé a nepoctivé vůči voličům. Změna je prostě změna pane Houdku a ne pouhý korektiv. Vaší pravým účelem je vytvořit tzv. Vondrysovo béčko a odlákat voliče stranám, kterým jde o skutečnou změnu a sice změnu poměrů zde na radnici. A o takovou změnu vám ve skutečnosti nejde, pane Houdku.

        • Lukáš Houdek (26. srpna 2014 v 9:06)

          Říkat si ZMĚNA a zároveň být neutrální na radnici a opozici je skutečná ZMĚNA 😉 Šíří se fámy, že jsme béčko obou dvou, radnice i opozice. Třetina lidí na naší kandidátce jsou revoluční ročníky, ty skutečně nemají zájem být něčí béčko, když zmiňované spory vznikly dříve, než jsme se narodili. Nás staré zkostnatělé boje mezi radnicí a opozicí nezajímají. My chceme pracovat pro naše město. Stabilizovat jeho finance, investovat do infrastruktury, sociálních služeb a dalších oblastí. Jestli to udělá Petr nebo Pavel je mi upřímně řečeno naprosto jedno. Pokud Břeťa Hrdlička smýšlí stejně, proč nespolupracovat i se Strakonickou veřejností.

      • B. Hrdlička (9. září 2014 v 9:15)

        Je pravda, že jsme někdy hlasovali stejně. A také jsem někdy hlasoval stejně s Vondrysem. Nechápu ale, jak mohou vedoucí úředníci města a jeho vlastních podniků či organizací být ještě volenými zastupiteli občanů?!? Neměli by tedy tito zájemci o nezávislé zastupování občanů nejdříve složit funkce? Přijde mi to jako absolutní a neetický střet zájmů.

Nechcete pejska k adopci?