Činnost Strakonické televize je pozastavena, důvod radnice nezveřejnila

Krok vychází z usnesení rady města schváleného na jednání minulou středu. Starosta Hrdlička STTV informoval pouze v písemné podobě.

Strakonická televize byla téměř unikátem. Málokteré okresní město v republice se může pochlubit tak propracovanou strukturou reportáží o regionálním dění. Navíc odtud vzešli žurnalisté, kteří dokázali něco předvést v celostátním měřítku.

Nad budoucností Strakonické televize ovšem visí otazník. Nově zvolená radnice sice po volbách informovala, že k čistkám sahat nebude, toto náhlé a radikální opatření vyrazilo dech.

vlajkaŠéfredaktor Robert Malota proto předstoupit se svým prohlášením, kde o usnesení informuje. „Rada města rozhodla o dočasném ukončení práce reportérů,“ cituje Malota. Celé znění je již k dispozici na youtube (http://www.youtube.com/watch?v=OtypUy7JFL4&feature=youtu.be).

Na vyjádření se teprve čeká

Břetislav Hrdlička ani nikdo z radnice zatím dění nekomentoval. Zůstává tedy jen usnesení. „Rada města po projednání rozhodla o dočasném přerušení průběžné práce reportérů a dalších pracovníků STTV, činnost bude omezena pouze na vysílání významných archivních pořadů vysílaných STTV v minulosti v rámci akce připomenutí počátků činnosti STTV.“

Dosavadní práce Strakonické televize si na svém poli působnosti získala respekt. Podařilo se například vstoupit do programu Regionalnitelevize.cz. O dění v našem městě informovala téměř 12 let a získala si u občanů značnou popularitu.

Autor: Lukáš Houdek

652 views
Líbil se vám tento článek?

1 komentář

  1. duhaCZek (11. prosince 2014 v 6:48)

    Souhlasím s radnicí a je to jednoduché – Malota a jeho kohorta léta pochlebovala pouze Vondrysovi, vynášela jeho „práci“ do nebes a nikomu, kdo měl jiný názor, místo nedala – takže je třeba přehodnotit jaký „přínos“ tato TV vůbec měla.

Nechcete pejska k adopci?