Strakonické biatlonové mládí závodilo v Letohradu

Žáci SK Biatlon Strakonice se o víkendu 31. 1. – 1. 2. 2015 zúčastnili II. kola Českého poháru žactva v biatlonu, tentokrát v areálu v Letohradu, kde vyrostli mimo jiné i reprezentanti Roman Dostál, Michal Šlesinger a Ondra Moravec.

JohyZávody probíhaly za mrazivého, ale slunečného počasí klasickou technikou a neztratili se v nich ani strakoničtí závodníci.

V sobotním vytrvalostním závodu startovala v kategorii žákyně B Johanka Hůrková. Na střelnici v první položce dokázala sestřelit všech 5 terčů, ve druhé však 2x chybovala, střílela tedy 0 – 2. K běžeckému času se tak připočítávalo 2×30 s, což v cíli stačilo v celostátní konkurenci na velmi pěkné 12. místo.

Další úspěchy

V kategorii žáci B startoval Vojtěch Silovský, který i přes silné nachlazení podal statečný výkon a po střelbě 1 – 0 doběhl na 33. místě. Nutno dodat, že Vojta i Johanka absolvovali poprvé v životě závod dlouhý 5 km.

obeŠtěpánka Hanušová závodila v kategorii žákyně C. Tato skupina byla nejvyrovnanější a nejnašlapanější. Štěpánka po výborné střelbě a velmi dobrém běhu skončila na 18. místě. Po prvním dnu tedy velká spokojenost, ale také odhodlání poprat se v neděli při rychlostním závodu o ještě lepší výsledky.

Nedělní výsledky

V neděli za podobných podmínek (mráz a později sluníčko) dokázala Johanka Hůrková ještě vylepšit střelbu (0 – 0) a po slušném běhu to stačilo na umístění v první desítce (9. místo)! Vojta zastřílel 1 – 1 a skončil 36. a Štěpánka střílela znovu čistě (0 – 0), díky čemuž doběhla na 20. místě.

Všichni závodníci zaslouží absolutorium za střelbu (hlavně Štěpánka, která během celého víkendu ani jednou neminula a v neděli „čistá“ Johanka) a díky minimálnímu počtu kilometrů naježděných v klasické technice (nedostatek sněhu) chválím i za výkony v běhu.

Odměnou závodníkům byly nejen výsledky, ale i možnost vidět „na živo“ medailistu z loňské olympiády v Soči Ondru Moravce, který se na závodech objevil po oba dny. Určitě velký zážitek pro mladé sportovce, obzvlášť když neodmítl ani společné focení (na rozdíl od jeho psa…). Věřím, že to bude povzbuzení do dalších závodů a dalšího tréninku.

Johy2Johy s OndrouVojta3 priprava lyzi priprava lyzi2 priprava lyzi3 Stepanka Stepanka2 Vojta Vojta2

Autor: Radek Sosna

391 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?