Mladí lyžaři běžci absolvovali během víkendu dva závody

SKI KLUB Strakonice o minulém víkendu závodil v Nové Peci a na Zadově. Netradičně v pátek 6. 2. pořádali organizátoři v Nové Peci u Lipna 3. ročník Šumavské 30.

Nova Pec - vpredu uprostred Jaroslav Zahradnik, v pozadi Johanka Hurkova a Vojtech Pesta (136)Závod se konal pod záštitou prezidenta republiky Miloše Zemana a jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly. Patrony závodu jsou již tradičně olympionici Květa Jeriová Pecková, Pavel Benc a Jan Kůrka a závod byl součástí projektu ČUS Česko sportuje.

Běželo se klasickou technikou s hromadným startem za mrazivého a později i slunečného počasí. Netradiční bylo i společné hodnocení kluků a děvčat stejných kategorií dohromady, i kategorie, kdy 15letí, jinak již dorostenci, startovali za starší žactvo, i to, že většina závodníků reprezentovala své školy (v našem případě ZŠ Dukelská). Ale proč ne, změna je život. Všichni závodníci si odvezli pamětní listy a drobné věcné dárky, nejlepší 3 v každé kategorii pak poháry, diplomy a věcné ceny.

Nova Pec - bronzova Johanka HurkovaZe strakonických závodníků se na stupně vítězů pro 3 nejlepší vešla Johanka Hůrková, která ve společném závodě mladších žáků a žákyní vybojovala 3. místo. ZŠ Dukelská reprezentovali Štěpánka a Antonín Hanušovi, Jonáš a Martin Novotných a Jaroslav Zahradník, dále startovali Vojtěch a František Pěstovi a Ondřej Didek. Jak vidět, běžecké lyžování je ve Strakonicích rodinným sportem a velký dík patří i rodičům za pomoc s dopravou na závody i během závodu.

 

Druhý závod na Zadově

V sobotu pak mladí lyžaři závodili za nádherného zimního počasí (-7 °C, čerstvý prašan, slunečno, modrá obloha bez mráčku) při krajském klasifikačním závodu na Zadově. Závodilo se znovu klasickou technikou s hromadným startem, tentokrát již v tradičních kategoriích.

Druha zprava Barbora sILOVSKAMladí lyžaři za SKI KLUB Strakonice si tentokrát odvezli 3 medaile. Johanka Hůrková v mladších žákyních a Štěpánka Hanušová ve starších žákyních vybojovaly stříbrné medaile a mladší žák Jaroslav Zahradník si vyjel bronzovou medaili za 3. místo.

Mezi nejmladšími závodila Barbora Silovská a po pádu skončila na 8. místě, Anna Zahradníková na 6. místě, František Pěsta na 5. místě a Tomáš Nový na 6. místě. V mladších žácích byl, kromě uvedených medailistů, Vojtěch Pěsta na 7. místě a dorostenec Antonín Hanuš skončil v silné konkurenci závodníků SCM (Sportovního centra mládeže) Fischer Ski Šumava na 8. místě.

Všichni závodníci využili nádherného počasí a po závodech vyrazili na společný výlet směr Zlatá studna. „Jen víc takových úspěšných a na zimní počasí příznivých dnů!“ přeje si za SKI KLUB Strakonice trenér Radek Sosna.

Barbora Silovska na startu, dohlizi otec Petr Silovsky BarboraSilovska (18) na startu bronzovy Jaroslav Zahradnik Pred startem - Jaroslav Zahradnik (c.67), Johanka Hurkova (57) a Stepanka Hanusova (75) Stepanka Hanusova na trati zavodu (c.75) stribrna Johanka Hurkova stribrna Stepanka Hanusova Tomas Novy na startu Vylet na Zlatou studnu - zleva Tomas Novy, Barbora Silovska, Vojtech a Frantisek PestoviStepanka Hanusova a Johanka Hurkova pred startem

Autor: Radek Sosna

578 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?