Biatlonisté závodili na M ČR žactva

Vrchol zimní sezóny absolvovali o víkendu 21. – 22. 2. 2015 mladí biatlonisté SK Biatlon Strakonice.   V Jablonci nad Nisou se konalo Mistrovství ČR žactva v biatlonu.

Účast si na předchozích celostátních závodech vybojovali a strakonický oddíl tak reprezentovali Johanka Hůrková a Vojtěch Silovský v kategoriích žáků a žákyň B a Štěpánka Hanušová v kategorii žakyně C.

Johanka pred startem zavoduJednotlivé výkony

V sobotním rychlostním závodě stříleli všichni tři shodně 0 -1 (obě střelby vleže), Johanka po rychlém běhu skončila na 14. místě, Vojtovi to vystačilo na 41. místo a Štěpánce na 24. místo. Odpoledního závodu štafet se zúčastnily v kombinovaných štafetách s BK Elán Zruč Johanka Hůrková (7. místo) a s SKP Kornspitz Jablonec Štěpánka Hanušová (18. místo).

V neděli se pak běžel závod s hromadným startem, tentokrát klasicky. Na střelnici znovu všichni 3 závodníci jednou chybovali (tentokrát 1 – 0) a Johanka tak skončila na 20. místě, Vojta na 42. místě a Štěpánka na 32. místě, kdy se všem vymstil pomalejší start a ztrátu ze začátku pak těžko doháněli.

„Závodníci doplatili na pomalejší starty, na to se budeme muset do dalších závodů ještě více zaměřit“ říká trenér Jan Melichar.

 

Johanka pri nastrelu pred zavodemJohanka tesne pred startem zavoduJohanka vyrazi do zavoduprichod na zavodisteStepanka na strelniciStepanka na trati zavoduVojta pri nastrelu pred zavodemVojta pri nastrelu

Autor: Radek Sosna

618 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?