Pivovar i kultura vnesly svár do koalice, radní ODS se vzpírá

Po volbách vedení strakonických příspěvkových organizací i Měšťanského pivovaru dostálo změn. Právě poslední zmiňovaný subjekt prošel zemětřesením minulý týden. Radek Chvosta však má na řadu věcí jiný názor.

Radnímu Chvostovi, který byl do zastupitelstva zvolen jako dvojka ODS, se nelíbí komunikace uvnitř současné koalice. Jako příklad uvedl odvolání ředitele pivovaru Jaroslava Tůmy, o čemž se on sám jako člen rady města dozvěděl až z tisku.

Kulturní středisko

pivovar-272x300Kritikou nešetří ani prozatímního ředitele Městského kulturního střediska Františka Christelbauera. Ten podle něj svou pozici nezvládá a s podporou ODS nemůže počítat. „Některé kroky lze považovat za šlapání slona v porcelánu.“

Zároveň ovšem radní Chvosta prohlásil, že prioritou je pokračování současné koalice.

Sám starosta města Břetislav Hrdlička se o roztržce dozvěděl až od Strakonického deníku. Situaci tedy komentovat nechtěl, protesty ODS bude řešit na koaliční schůzce příští týden. Svého kolegu Christelbauera ale již v minulosti několikrát bránil.

Vývoj v ODS

ODS však není ve svém postupu jednotná. „Jako členka Místní rady ODS Strakonice se od některých odpovědí Radka Chvosty distancuji a nesouhlasím s nimi,“ uvedla bývalá zastupitelka Marie Žiláková na svém facebookovém profilu.

Nicméně zejména odvolání Jaroslava Tůmy má pro některé členy ODS osobní podtext. Tůma totiž v senátních volbách podpořil kandidáta ODS Jiřího Mánka, a proto se řadě členů partaje nelíbí, že byl hozen přes palubu.

Autor: Lukáš Houdek

325 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?