Víte o tom, že nedaleko Strakonic sídlí jedna z největších internetových firem v Čechách?

Hluboká nad Vltavou je mezi internetovými podnikateli a provozovateli webových stránek známa nejen díky krásnému zámku vhodnému třeba pro konání svatby. Toto asi pětitisícové město vzdálené necelých 50 kilometrů od Strakonic proslavila i jedna velmi zajímavá společnost – WEDOS Internet, a.s.

Nejedná se navíc o ledajakou společnost. Je jí právem přisuzován status nejrychleji rostoucí a zároveň už i největší společnosti na poli webhostingových služeb. Provozuje přes 120 tisíc internetových domén a její obrat se pohybuje na hranici přibližně 4 milionů korun měsíčně, což ji řadí na třetí až čtvrté místo v zemi. Svými statistikami se samozřejmě nebojí pochlubit.

Zajímavým faktem je, že se tyto pozice povedly Wedosu získat za pouhých 31 měsíců od svého založení, přičemž jejich statisticky nejbližší konkurence je na trhu již několik let (či dokonce desítek let). Wedos je také na podnikatelské scéně velmi aktivní, účastní se online diskuzí, rychle reaguje na kladné i negativní ohlasy a k tomu všemu pořádá setkání uživatelů v rámci dní otevřených dveří, kde nabízí prostor i mnoha přednáškám a projektům.

penizeJe trochu pozoruhodné, že se společnost podobných rozměrů a ambicí dá nalézt v takovém městě, jako je Hluboká nad Vltavou, kam se za ní sjíždějí lidé z celé České republiky. V jejím čele stojí magistři Josef Grill, který se v oboru pohybuje už od roku 1997 a stál za vznikem další populární webhostingové společnosti FORPSI, kterou prodal a založil Wedos, a Petr Šťastný, jenž v těchto společnostech působí již několik let.

Wedos si svou tržní pozici získal především díky velmi nízkým cenám, rychlé technické podpoře, dobré marketingové strategii a kvalitě nabízených služeb. Takřka neomezený hosting nabízí už od 25 Kč měsíčně s možnostmi mnoha doplňujících služeb. Pro zajímavost – i náš portál eStrakonice.cz zde hostuje s mnoha dalšími weby portfolia zakladatele Jiřího Rosteckého.

Uvidíme v budoucnu, zda se dočkáme dalších zajímavých firem, které vzniknou v jižních Čechách a které se tak stanou nejen reprezentanty našeho kraje, ale zároveň i dalším kvalitním poskytovatelem služeb na trhu.

Autor: Jiří Rostecký

217 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?