Výzva Strakonice nejen sobě získává stále větší podporu, kdo už se zapojil?

Veřejná výzva byla spuštěna teprve asi před týdnem, přesto si získala značnou podporu. Přihlásit se mohou všichni, kdo spoluutváří strakonickou kulturu.

Výstupem se následně stane nultý ročník festivalu STRAKONICE NEJEN SOBĚ, který se v našem městě bude konat ve dnech 10. – 13. září. Půjde o prezentaci místní kultury při živých vystoupeních na nejrozmanitějších místech. Pořadatelé si kladou za cíl vytvořit novou tradici, která ukáže to nejlepší ze strakonické kultury.

st_nejensobeK 1. červnu se konkrétně přihlásili následující soubory i jednotlivci: Loutková scéna Radost, Divadelní soubor Čelakovský (ve třech variantách), pěvecký sbor Hlasoň, Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice, kapela G.A.N. a Mad Ride, Karel Klíma (skotské dudy), malíři Jiří Máška a Miloslav Brůha, divadelní spolek při ZŠ Dukelská, Robert Pacourek (klarinet, umělecký vedoucí Pražského komorního tria) Hudební škola Yamaha, Ondřej Fibich (básník a prozaik), Soubor historického šermu Vendetta, folklorní soubor Prácheňáček, v doplňkové sekci Jaroslava Bromová (design), dětský divadelní soubor Tlaminy, Martin Červenka (fireshow a lightshow), Štěpán Komrska (ve dvojici, moderní provazochodectví), kapely Wessele a Z ničeho nic.

Další jednání však pokračují, tento seznam určitě není konečný.

Autor: Lukáš Houdek

372 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?