Šmidingerova knihovna a ochránci přírody zvou na červnové akce

Knihovna rozvíjí svou činnost také díky ČSOP. I v tomto měsíci se můžeme těšit na zajímavá setkání.

Pokračuje výstavka fotografií B. Kocka, výstavka kvetoucích rostlin na určování, akce Paměť strakonických stromů a Nejmilejší knihy – v půjčovně pro děti a dospělé na pobočce Za Parkem. Otevírací doba na pobočce: PO a ČT 13 – 18, ST 8 – 12.

V pondělí 8. 6. můžete přijít na besedu s filmovou dokumentaristkou, pedagožkou a spisovatelkou Olgou Sommerovou (od 17:00 ve společenském sále Šmidingerovy knihovny). Vstupné 40 Kč, pro členy AVČ 20 Kč.

Středa 10. 6. přinese besedu Vzpomínky Otava neodnáší aneb Naše město očima místních i přespolních. Přijďte si popovídat, navzájem porovnat svá alba fotografií, vyměnit vzpomínky a informace. Večerem provází Mgr. Milan Hankovec, pracovník strakonického archivu, autor knihy o regionálních osobnostech. Koná se od 18:00 ve společenském sále ŠK na hradě.

smid_knČtvrtek 11. 6. znamená Tvořivý podvečer s Janou Lebedovou: Papíroví motýlci. Lze přijít kdykoliv mezi 17. a 19. hodinou (třeba jen na podívání) do půjčovny v Husově ulici č. 380. Materiál a potřeby k předvedení budou připraveny, ale hodilo by se přinést si vlastní (nůžky, barevné papíry).

V sobotu 13. 6. si vyjeďte na přírodovědný výlet do Rudolfova. Sraz v 6:55 před nádražím ČD. V 7:09 jede vlak, dál se vydáte městskou dopravou. Je domluvena návštěva ekozahrady u Kovářů a ve zbylém čase se můžete projít naučnou stezkou. Zpět vlak odjíždí např. v 17:06.

Neděle 14. 6. se ponese v duchu dalšího společného hraní na kantely (vyrobené při akcích ŠK), případně i další nástroje. Koná se od 18:00 na pobočce Za Parkem (v Husově ul. č. 380) ve spolupráci s o. s. Spona. K poslechu nebo i zpěvu je zvána také veřejnost.

Autobusový zájezd krajem Jana Husa, Petra Chelčického a Josefa Holečka si do diáře zapište na úterý 16. 6. Je určen přednostně pro členy Akademie volného času, v případě volných míst pro čtenáře Šmidingerovy knihovny.
Cena 170 Kč, aktivní členové AVČ 120 Kč. Knihovna prosí o včasné přihlášení v čítárně.
Program: Husinec, Zábrdí, Netolice, Lomec, Chelčice, Stožice.

Karel Skalický bude ve svých vyprávěních pokračovat v úterý 23. 6. Tentokrát jde o Strakonické příběhy XVIII. Žádné bludy a kacířstva… Mistr Jan Hus a jeho šlechtičtí stoupenci na Prácheňsku v 1. třetině 15. století. Obraz města i širšího kraje po roce 1400. Od 18:00 ve společenském sále ŠK na hradě.

Pokračují páteční schůzky kroužku MOP pro předškolní a mladší školní děti, rodiče aj. Sraz vždy v 16:00 před hradem u kanceláře CIAO. Na programu jsou různé výlety – 12. 6. na Kuřidlo, 19. 6. na Kalvárii, 26. 6. k Městskému lesu. Děti si zahrají šipkovanou a oslaví příchod prázdnin.

 

Více na www.csop-strakonice.net.

 

Autor: Lukáš Houdek

242 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?