Likvidace škod po nedávné vichřici rychle postupuje, s úklidem velmi pomohli Romové

V noci z úterý 7. 7. na středu 8. 7. zasáhly Strakonice silné deště a vichřice, které znamenaly výrazné škody na majetku. Do úklidu se ihned zapojily Technické služby ve spolupráci s dobrovolníky.

Město Strakonice oceňuje zejména pomoc, kterou poskytla místní romská komunita. Technické služby obdržely nabídku celkem od třiceti dobrovolníků, kteří nabídli svou pomoc při úklidu Podskalí a Rennerových sadů, vše bez nároku na finanční odměnu. Ředitel Ludvík Němejc ocenil, že tato skupina lidí neváhala se ihned pustit do práce.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPoděkování patří všem, co se zapojili

Starosta města Břetislav Hrdlička v tiskové zprávě poděkoval všem, kteří se na úklidových pracích podíleli dobrovolně, dále také hasičům, městské policii či zaměstnancům Technických služeb.

Možnost dalších bouřek

Podle předpovědi počasí by o víkendu měly přijít silné deště znovu. Odbor životního prostředí proto varuje před novými polomy hlavně v již zasažených oblastech (Podskalí, Rennerovy sady, Mlýnský náhon, park u soudu a sídliště Máj). Městský úřad žádá občany, aby se v případě nebezpečí v těchto lokalitách nezdržovali.

Autor: Lukáš Houdek

445 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?