Běžci na lyžích si v srpnu zazávodí na Šumavě

Léto a běžecké lyžování – leda na kolečkových lyžích. Krušlov, malá víska na Strakonicku s fantastickými výhledy do kraje a skvělým profilem asfaltky pro letní běžecké lyžování, v srpnu opět přivítá nejlepší lyžaře běžce z České republiky.

IMG_5204Sportovní oddíl Outdoor Kids ze Čkyně s pomocí Fischer SKI klubu Šumava Vimperk tam pořádá druhý ročník závodů na kolečkových lyžích, který se pojede v sobotu 22. srpna. Závod je vypsán pro 14 kategorií, včetně dětských.

Nejmenší závodníci (děti do 10 let a mladší žactvo) pojedou na in-line bruslích. „Loni nám vyšlo skvělé počasí a diváci i závodníci byli spokojení. Letos máme větší podporu sponzorů, okolních obcí a je i větší mediální zájem, takže věříme, že letošní ročník bude ještě atraktivnější. Navíc jsme závody rozšířili i o malé děti, které pojedou na kolečkových bruslích, proto očekáváme i větší účast,“ říká Jiří Mánek, trenér Outdoor Kids a hlavní pořadatel závodu.

Loni hlavní kategorii mužů vyhrál člen bronzové olympijské štafety ze ZOH ve Vancouveru (2010) Martin Jakš a letos do Krušlova dorazí i řada jeho reprezentačních kolegů i kolegyň. „Loňský závod byl na vysoké úrovni, proto si letos přijede zazávodit většina našich nejlepších běžkyň na lyžích,“ říká trenér reprezentačního družstva žen Petr Steinbach, jehož asistent Václav Korunka, účastník třech zimních olympijských her a bronzový medailista ze štafety na olympiádě v Calgary v roce 1988, má přímo v Krušlově chalupu.

IMG_5274Zatímco významných závodů v běhu na lyžích je u nás v zimě poměrně hodně, kvalitních letních akcí na kolečkových lyžích moc není. Přejeme pořadatelům, aby se Krušlovský závod stal jedním z významných termínů v letním kalendáři běžců na lyžích, mají k tomu určitě dobře nakročeno,“ podpořil pořadatele Aleš Máslo, sportovní ředitel Úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů ČR, který je v letošním roce patronem závodu.

Organizátorům se podařilo zajistit také zajímavé partnery. Kromě medailí, diplomů a věcných cen si vítězové odnesou vynikající med z legendárního Krušlovského včelína a marmelády Blanky Milfaitové, ženy jihočeského regionu, která letos reprezentovala Českou republiku na světové výstavě EXPO 2015 v Miláně. Na čepu bude pivo ze strakonického pivovaru Dudák a jako lahůdka budou servírovaní grilovaní kapři z jihočeských rybníků. O servis se postarají hasiči z Vacovic.

Více o závodu včetně propozic k němu najdete na www.cz-outdoorkids.eu

Kruslov2015_2 albrecht IMG_5432 IMG_5622 IMG_5403 IMG_5061

Autor: Jiří Mánek

348 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?