Ochránci přírody a Šmidingerova knihovna zvou na srpnové akce

Knihovna rozvíjí svou činnost také díky ČSOP. I v tomto měsíci se můžeme těšit na zajímavá setkání.

Výstavka kvetoucích rostlin k určování (nejen podle knih, ale i s možností konzultace) pokračuje spolu s dalšími dlouhodobými akcemi, např. Nejmilejší knihy, Paměť strakonických stromů, výstavka fotografií p. Břetislava Kocka nebo Burza námětů na cestování, kam můžete přinášet své tipy na vyzkoušené dobré ubytování, zajímavá místa, atd.

Úterý 18. 8. přinese Strakonické příběhy XX. Kůže Fabiána Sekouška. Strakonický koželužský cech od dob nejstarších až do jeho zrušení. Mistři, tovaryši, učedníci. Další vyprávění regionálního historika Karla Skalického v rámci rozsáhlejšího strakonického cyklu, doprovázené projekcí různých dokumentů a vyobrazení. Od 18:00 ve společenském sále ŠK.

smid_knV neděli 23. 8. si vyjeďte na přírodovědný výlet na Prášilsko (vrch Ždánidla, cca 15 km – lze změnit). Po cestách vedoucích většinou mimo turistické trasy vede Vladimír Frenzl – Mrak Šumavák, profesionální šumavský průvodce (poplatek 100 Kč). Sraz v 6:45 před nádražím ČD, v 6:53 jede vlak do Horažďovic, pak další spoje do Prášil. Zpět jede např. autobus v 16:10.

Výstava prací dětí ZUŠ Strakonice (třída Mgr. Věry Bělochové) Slunce a sluníčka probíhá do konce srpna ve vstupní hale Šmidingerovy knihovny.

Farmářské trhy navštivte pátky 14. a 28. 8. od 13:00 do 17:00 na 1. hradní nádvoří. Přijďte si nakoupit farmářské potraviny a rukodělné výrobky cestou z práce nebo před odjezdem na víkend.
Vše s důslednou kontrolou původu a kvality.

Venčící návštěva psího útulku se koná ve středu 26. 8. od 15:30 před branou útulku u Blatenského mostu ve Strakonicích. Rádi byste pomohli útulku pro opuštěné a nalezené psy ve Strakonicích a nemáte prostředky na materiální pomoc? Uvítali byste zvířecí společnost, ale nechcete si pořizovat psa domů? Přijďte pomoci netradičně venčením svěřenců útulku…

KNIHOVNA NA CESTÁCH. Každý den můžete využít služeb knihovny v areálu venkovního plaveckého stadionu ve Strakonicích. Zpříjemněte si letní lenošení u vody knížkou, časopisem, komiksem, kriminálním příběhem či romantickou povídkou. Půjčit si můžete i karetní hry či pexeso pro děti.

KNIHA DO VLAKU. Knihovna zahájila projekt, který se jako mnoho dalších snaží o zpříjemnění a zkulturnění veřejného prostoru. Na vlakové nádraží byla umístěna knihovnička. Je k dispozici všem, kteří si chtějí zpestřit cestu četbou. Půjčené knížky můžete nebo nemusíte vracet zpátky, případně přineste nějaké své.
Princip je jednoduchý: OTEVŘI – SDÍLEJ – PEČUJ – POCHLUB SE – MILUJ.

MINI.KNIHOVNA. Na Podskalí v restauraci Zavadilka je k dispozici mini knihovnička. Princip je stejný jako u knihovny na vlakovém nádraží. Čtenář si může bezplatně půjčit knihu a zase ji kdykoliv vrátit. Může dokonce do knihovničky dát svoje knihy z domova a nechat si tu, kterou si půjčil.

Autor: Lukáš Houdek

325 views
Líbil se vám tento článek?

1 komentář

  1. Pavel (12. srpna 2015 v 10:42)

    Hezké

Nechcete pejska k adopci?