Prohlášení Pavla Vondryse k Teplárně Strakonice, a. s.

Na úvod bych chtěl říci, že to, co bylo zveřejněno v tiskovém prohlášení (koho prohlášení to vlastně bylo?) týkající se odvolání vedení teplárny považuji, za naprosto nesmyslné, plné neskutečných blábolů a lží. Stále stejný vzorec chování současného vedení města, který se od doby jeho nástupu na radnici vůbec nemění.

Personální čistky (většinou prezentované tak, že dotyčná osoba skončila dobrovolně) jsou doprovázeny její skandalizací, která se s každým dalším případem více a více stupňuje. Navíc vše doprovází až zoufalá snaha najít za každou cenu, alespoň dodatečně, nějaký malý důkaz pro svá lživá tvrzení. K jejich smůle se jim to moc nedaří.

vondrys_novePár příkladů: MěKS a paní Eva Dreslerová, Strakonická televize a pan Robert Malota, MěÚSS a pan Karel Seknička, Měšťanský pivovar Dudák a pan Jaroslav Tůma a paní Dáša Vlková – jen někteří z řady slušných a poctivých lidí, které současná radnice bezdůvodně zlikvidovala. A to nejen profesně, ale nepodloženými pomluvami i lidsky. Co současné členy „vládnoucí“ koalice (SV, ANO, KSČM a VPM) v našem městě k tomuto vede, nevím. Asi tím chtějí odpoutat pozornost lidí od svých „kšeftíčků“, které jsou dělány na úkor celého města (podivné prodeje a nákupy různého majetku apod.), zakrýt před veřejností svoji neschopnost udělat pro město něco pozitivního, a v neposlední řadě ospravedlnit nepromyšlené personální kroky, kterých od svého nástupu udělali více než dost. Navíc pak způsoby, jakými svá nesmyslná rozhodnutí realizují, nemají s demokratickou společností nic společného. Spíše se blíží komunistickým metodám padesátých let a někdy připomínají i situaci v předválečném Německu.

Poslední „aféra“ týkající se Teplárny Strakonice budiž toho jasným důkazem. Pokud jste pozorně četli tiskové prohlášení, u kterého není ani jasné, kdo jej vlastně vydal (není nikým pro jistotu podepsáno a pro ještě větší jistotu bylo rozesláno paní Bučokovou – PR města, která nemá s teplárnou nic společného), můžete se zde dočíst, že existuje jakési podezření, aniž je v současnosti jasné na co a na koho. Vše se bude teprve zjišťovat a prošetřovat, ale pro jistotu byly ze strakonické teplárny okamžitě vyhozeny všechny osoby na klíčových odborných pozicích. A opakuje se stejná situace, kdy je s obrovskou mediální pompou vypuštěna pomlouvačná bublina, která má za cíl jen pošpinit lidi, kterých se chce někdo zcela bezdůvodně zbavit. Představte si, každý sám u sebe, že Vás někdo zcela nepravdivě a nespravedlivě osočí, a Váš zaměstnavatel, aniž je celá věc skutečně prověřena a doložena, Vás rovnou vyhodí z práce. Přitom, pokud by se nějaké nepravosti děly, není nic jednoduššího, než z účetních dokladů a cesťáků okamžitě zjistit, kdo pochybil.

Současné vedení města se vyznačuje ještě jednou zajímavou charakteristikou. Pokud o někom sděluje, že má jeho důvěru, můžeme si být téměř jisti, že taková osoba v brzké době bude profesně i společensky zcela zničena.
Nevím, zda lze, ve světle všech ostatních dosud radnicí učiněných kroků, věřit jejich prohlášení, že pivovar ani podíl v teplárně současná radnice prodávat nebude! Dle řady zkušeností za jejich nepříliš dlouhou dobu „vládnutí“ se tomu ani nechce věřit. Utvrzuje mne v tom i poslední personální rošáda v teplárně, kde byli ze svých funkcí odvoláni slušní lidé na vysoké odborné úrovni, přičemž do čela firmy byl postaven člověk, jehož hlavní kvalifikací je především dobrá vazba na současné vedení města.

Nabízí se otázka, co vše se za tímto rozhodnutím skrývá. To ukáže čas. A nakonec i to, na čí straně byla pravda. Jen mám obavu, aby pro naši teplárnu a některé další věci nebylo už pozdě!

Pavel Vondrys, zastupitel města a bývalý člen představenstva TST, a.s

Autor: Lukáš Houdek

1 537 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?