Lyžařský závodní víkend na Šumavě se blíží

V rámci přípravy na zimu přijedou tento víkend na Šumavu závodit lyžaři běžci. Tři šumavské sportovní oddíly pro ně na víkend připravili hned tři závody. Ve Vimperku, v Krušlově a na Zadově.

Sportovní lyžařský víkend začíná 21. srpna v pátek odpoledne na Vodníku ve Vimperku, kde Fischer Ski klub Šumava připravil na oválu kriterium na kolečkových lyžích. Závody budou pro kategorie dorostu až po dospělé. V sobotu 22.8. se pokračuje v Krušlově, malé vísce na Strakonicku, kde se pojede druhý ročník závodu s účastí nejlepších lyžařů běžců ČR. Garantem závodu je Outdoor Kids Čkyně. V neděli se pak poběží tradiční kros na Zadově, který pořádá Sokol Stachy.

Sobotní závod v Krušlově je vypsán pro 16 kategorií. Nejmenší děti pojedou na kolečkových bruslích, od staršího žactva se pojede na kolečkových lyžích. „Na závod do Krušlova jsme pro vítěze připravili zajímavé ceny a pro všechny dobré občerstvení i trochu zábavy, protože zde budou k prohlédnutí a vyzkoušení elektrická kola a elektrická vozítka,“ zve diváky i závodníky k účasti Jiří Mánek, hlavní organizátor závodu.

IMG_5403

Snímek z loňského závodu: Jakub Tony Kordač (nejvíc vpravo) ve sjedu z Krušlova do Vacovic

Závod v Krušlově je letos v oficiálním programu přípravy Úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů ČR a tak se ho zúčastní závodníci z různých koutů republiky. „Letních závodů na lyžích zatím není mnoho a tak se těším, že si prohlédnu, jak závodí naše největší dorostenecké a juniorské naděje, které se do Krušlova sjedou z Karlových Varů, Jilemnice, Vrchlabí a samozřejmě i ze Šumavy“, říká Pavel Benc, předseda Úseku běžeckých disciplín ze Svazu lyžařů ČR. Pavel Benc je mj. náš dlouholetý reprezentant v běhu na lyžích a účastník čtyřech zimních olympijských her, který ve štafetě na ZOH v Calgary získal v roce 1988 bronzovou medaili.

Minulý ročník

Loni hlavní kategorii mužů vyhrál člen bronzové olympijské štafety ze ZOH ve Vancouveru (2010) Martin Jakš a letos do Krušlova dorazí i řada jeho reprezentačních kolegů i kolegyň. Nebude chybět například Jakub Tony Kordač, odchovanec Sokola Stachy. „Loňský závod byl na vysoké úrovni, proto si letos přijede zazávodit řada našich nejlepších běžkyň na lyžích. Přijede Petra Nováková, Karolina Grohová a Andrea Klementová,“ uzavírá trenér reprezentačního družstva žen Petr Steinbach.

Více o závodu v Krušlově na www.cz-outdoorkids.eu

Autor: Jiří Mánek

238 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?