ČP v letním biatlonu – Staré Město pod Landštejnem

O tomto víkendu se po krátké letní pauze uskutečnilo ve Starém Městě pod Landštejnem III. kolo Českého poháru v letním biatlonu.

V sobotu byl na programu již tradiční vytrvalostní závod, který prověřil fyzickou připravenost všech zúčastněných. Jako první se do boje o medaile a o body do žebříčku vydali mladší dorostenci. Zde Jan Novák (dorostenci A) potvrdil skvělou připravenost jako v předchozích kolech Českého poháru a obsadil 2. místo. Dále Antonín Hanuš (dorostenci A) obsadil velmi pěkné 7. místo. Po dorostencích se na trať vydala Miroslava Chvalová (dorostenky A) a získala skvělé 3. místo.

Jako poslední se vydala na trať bronzová medailistka z nedávného světového šampionátu v orientačním biatlonu Kateřina Jeníčková (juniorky), která obsadila 3. místo. Odpoledne patřilo žákovským kategoriím, kde strakoničtí měli jen jednu zástupkyni – Štěpánku Hanušovou (žákyně C). Vybojovala ve velmi nabité konkurenci krásné 15. místo, což pro Štěpánku znamenalo její sezónní maximum.

 

biatlon

Úspěšní strakoničtí biatlonisté: Miroslava Chvalová, Jan Novák, Kateřina Jeníčková

V neděli pokračovalo víkendové klání sprintem se skupinovým startem. Dopoledne si Štěpánka Hanušová doběhla pro 17. místo. Odpoledne přišli na řadu dorost a dospělí. Jan Novák opět potvrdil výbornou formu a obsadil po skvělém běžeckém výkonu v posledním kole 3. místo. Antonín Hanuš obsadil 11. místo. Dále Miroslava Chvalová vybojovala bramborou pozici. Úsměvnou perličkou dne byl start Kateřiny Jeníčkové, která nevěděla o časovém posunu programu o půl hodiny vůči původním startovním listinám. Přiběhla tak na start až za dlouho po startovním výstřelu. I přesto dokázala vybojovat 2. místo v kategorii juniorek.

„Biatlonový víkend v srdci České Kanady se z pohledu Strakonic velice vydařil. Sečteno podtrženo, celkem 5 medailí. Stále je ale co zlepšovat, jelikož přesně za měsíc čeká naše biatlonisty vrchol sezony – mistrovství republiky v Novém Městě na Moravě,“ řekl vedoucí výpravy strakonických biatlonistů Jiří Jeníček.

 

Autor: Radek Sosna

657 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?