Běžci poctí jméno Františka Kováře již popatnácté

Letošní 35. ročník Běhu okolo Kuřidla je již XV. ročníkem Memoriálu Františka Kováře. V roce 2001, když se organizátoři ze SKI KLUBU Strakonice rozhodli po 10leté pauze znovu obnovit tento tradiční závod v přespolním běhu, padla volba komu pořádání tohoto závodu věnovat zcela jednoznačně na jméno strakonické trenérské legendy Františka Kováře, který se ve Strakonicích po několik desetiletí věnoval výchově mladých a úspěšných lyžařů-běžců.

Fr. KovářZávodu se každoročně účastní více jak stovka závodníků z celé ČR, pamatujeme i mezinárodní účast závodnice ze SRN. Za těchto 15 let se mezi vítěze Běhu okolo Kuřidla zapsali reprezentanti ČR v běhu na lyžích Martin Jakš či Jacob Kordutch, maratonec Petr Pechek, odchovanci strakonické atletiky Radek Soukup či Michal Jarolím a další. Loňský ročník v hlavní kategorii vyhrál Martin Hojdekr, v současnosti zařazený do juniorského reprezentačního týmu ČR v běhu na lyžích.

DSC_3605

Nezapomenutelným zážitkem pro všechny zúčastněné byla beseda a následná autogramiáda olympijské vítězky v běhu na lyžích Kateřiny Neumannové v roce 2010, která naplnila (nejen) mladými závodníky a závodnicemi celý sál restaurace v Habeši k prasknutí. Na žádném z uvedených 15 ročníků také nechyběl pan Ladislav Matějka, další ze zakladatelů a nestorů strakonického lyžování, který i přes pokročilý věk si nikdy závod nenechá ujít.

Závod se stává každoročním setkáváním bývalých i současných lyžařů-běžců, kteří pomáhají s organizací závodu, ale i sportovních osobností z ostatních sportů.

 

 

Foto: Tři generace strakonických lyžařských trenérů: Radek Sosna, Ladislav Matějka, Jan Žák

 

Ale zpět do současnosti. Letošní ročník Běhu okolo Kuřidla se koná za podpory Jihočeského kraje a Města Strakonice v sobotu 3.10.2015 v městské části Habeš (u koupaliště), start první kategorie nejmladších závodníků je tradičně v 10:00. Hlavní závod mužů odstartuje v 11:30 hod. Závod je otevřený pro všechny věkové kategorie registrovaných i neregistrovaných závodníků a závodnic.

DSC_0004

Přihlášky se jménem a příjmením, ročníkem narození, klubem a zvolenou kategorií je možno posílat nejpozději do čtvrteční půlnoci na e-mail skiklubst@gmail.com , případně i před závodem na místě. Všechny informace o závodu, propozice a mapku tratí můžete najít na www.skiklubst.webnode.cz v sekci Běh okolo Kuřidla. Přijďte si v sobotu do Habeše zazávodit, zafandit nebo se jen tak nadýchat čerstvého vzduchu. Všichni jste srdečně zváni.

                                                                                              Za všechny organizátory ze SKI KLUBU Strakonice

Mgr. Radek Sosna – ředitel závodu

 

DSC_1218 DSC_1226

DSC_3476

Autor: Radek Sosna

533 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?