Běžci okolo Kuřidla již po pětatřicáté

Tradiční první říjnová sobota je ve Strakonicích Habeši vyhrazena pro Běh okolo Kuřidla, letos již 35. ročník a zároveň XV. ročník Memoriálu Františka Kováře. Za chladného, ale krásně slunečného, počasí se na své tratě v jednotlivých kategoriích vydalo na 134 závodníků. Závod se konal za finanční pomoci Jihočeského kraje a Města Strakonice a v rámci Dnů zdraví města Strakonice.

DSC_6684

Hlavní kategorii mužů na 7 km vyhrál Jiří Csirik ve vynikajícím čase 27:30 min. před Michalem Kadochem a třetím Martinem Debnarem. Nejpočetnější byla tradičně kategorie můžů příchozích (hobby), kterých se startu sešlo 17 (zvítězil Martin Šimurda). Mezi ženami zvítězila na 5 km trati Ludmila Dokulilová, v kategorii příchozích žen pak Natálie Grabmüllerová.

DSC_6983 DSC_6985 DSC_6980Vítěz hlavní kategorie Jiří Csirik.

 Neztratili se ani závodníci pořádajícího SKI KLUBU Strakonice, kteří si odnesli 3 zlaté medaile – Matěj Novák, Jaroslav Zahradník a Matyáš Jánský, 3 stříbrné medaile za druhá místa – Barbora a Filip Bočkovi a Lenka Frömlová, a 2 bronzová třetí místa – Antonín Hanuš a Lada Brandová. K tomu přidali i další závodníci umístění těsně pod stupni vítězů.

DSC_6718 DSC_6793

Vítěz kategorie mladších žáků Jaroslav Zahradník (SKI KLUB Strakonice) při rozhovoru po doběhu a na stupních vítězů.

DSC_6742Zlatý Matěj Novák (SKI KLUB Strakonice) – vítěz kategorie lyžařského potěru.

„Závody se každoročně stávají setkáním mnoha generací strakonických lyžařů – minulých, současných a mezi nejmenšími snad i těmi budoucími. Chci poděkovat všem obětavým organizátorům, kteří se na pořádání tohoto závodu podíleli, všem rodičům a prarodičům za pomoc i všem sponzorům za dary do cen pro nejlepší závodníky. Počasí vyšlo na 100%, i přes pár pádů nedošlo k žádnému vážnějšímu zranění, výkony na tratích obdivuhodné a byly vidět i barvy našeho SKI KLUBU, takže z mojí strany naprostá spokojenost“ stručně hodnotí za všechny organizátory ředitel závodu a trenér SKI KLUBU Strakonice Radek Sosna.

DSC_6690 DSC_6703 DSC_6684 DSC_6722 DSC_6801 DSC_6928

 

Vítěz kategorie mladších dorostenců Matyáš Jánský na trati a na stupních vítězů.

DSC_6763

Kategorie předžačky: 6. Barbora Silovská, 7. Anna Zahradníková (obě SKI KLUB Strakonice).

DSC_6951

Kategorie ženy hobby: 1. Natálie Grabmüllerová, 2. Lenka Frömlová, 3. Lada Brandová (obě SKI KLUB Strakonice)

DSC_6962

Kategorie muži hobby: 1. Martin Šimurda, 2. Josef Rendl, 3. Martin Fübach.

DSC_6970

Kategorie ženy: 1. Ludmila Dokulilová, 2. Martina Bačíková, 3. Simona Zlochová.

 

Autor: Radek Sosna

948 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?