FOTO: Strakonice uctily památku 17. listopadu

Včera uběhlo 26 let od studentských demonstrací, jež vedly k pádu tehdejšího režimu. 17. listopad si své místo v dějinách získal také protinacistickými protesty roku 1939.

V pět hodin odpoledne se u kostela sv. Markéty konalo pietní setkání u příležitosti tohoto výročí. Mezi zúčastněné patřili například starosta města Břetislav Hrdlička, místostarostka Helena Brejchová, zastupitelé Pavel Vondrys, Radek Sosna, Radek Chvosta či Josef Štrébl, dále přišli například dřívější senátor Josef Kalbáč či Miloslav Trégl, zakladatel strakonické organizace Občanského fóra.

U kostela rovněž vlály francouzské vlajky s popisem „Pray for Paris“ jako připomínka pátečních teroristických útoků v Paříži.

list1 list2 list3 list4 list5 list7 list8 list9

 

FOTO: Radek Sosna

Autor: Lukáš Houdek

773 views
Líbil se vám tento článek?

1 komentář

  1. senior (18. listopadu 2015 v 5:21)

    Jsem pamětník událostí 17. listopadu ve Strakonicích. Osoby na zveřejněných fotografiích mě ale toto výročí moc nepřipomínají. Jediný pan Trégl by mohl být strakonickým symbolem 17. listopadu . Pánové Vondrys , Hrdlička , Kalbáč , Štrébl a další v té době ještě nevěděli do jaké strany vstoupit , zvažovali jestli být levicový nebo pravicový , aby toho šlo později využít k osobnímu prospěchu . Na fotkách mě chybí třeba Honza Rampich nebo Dan Hofman a další odvážní , kteří ač nevěděli , jak to dopadne stáli v čele OF, v čele strakonických změn . Inu tak už to asi bývá , že revoluce požírá své vůdce a vlády se ujímají krysy. Tímto pochopitelně nikoho konkrétního z fotografií nemám na mysli. Je dobré si tyto události připomínat .

Nechcete pejska k adopci?