Strakonice mají vánoční stromek, od první adventní neděle svítí

Neděle 29. listopadu připadla na počátek adventního času. Cesta k organizaci vánoční výzdoby byla velmi strastiplná.

Během týdne byl na Velkém náměstí umístěn stromek, který lidé hodnotili velmi negativně. Rozšířily se zprávy typu, že poprvé mají Strakonice místo stromu koště. Nakonec na příkaz starosty Hrdličky došlo ke změně.

DSCN8922Ani tentokrát však komplikace neustávaly. Při následné demontáži a stavění nového stromku praskla lana a vánoční dominanta Strakonic padla k zemi. Jen náhodou se nikomu nic nestalo.

Na třetí pokus se instalace městského vánočního stromku zdařila.

Rozsvícení a doprovodný program

I přes počáteční komplikace se nakonec vše podařilo stihnout včas a zahájení adventu mohlo začít. Ve čtyři hodiny odpoledne byl na náměstí připraven program pro veřejnost. Starosta Břetislav Hrdlička a místostarostka Helena Brejchová odměnili děti a další autory tvůrčích činností menšími odměnami. Poté následovalo samotné rozsvícení stromku, a tak se Strakonice mohou pyšnit kompletní vánoční výzdobou.

Letos dokonce nezůstalo jen u klasických dekorací. Mimo jiné byla velmi zajímavě zkrášlena radnice (budova dřívější základní školy).

DSCN8888 DSCN8889 DSCN8900 DSCN8903 DSCN8905 DSCN8909 DSCN8913 DSCN8917 DSCN8918DSCN8924DSCN8928DSCN8929

 

Autor: Lukáš Houdek

923 views
Líbil se vám tento článek?

2 komentářů

  1. senior (30. listopadu 2015 v 4:20)

    Abych to stihl ještě v tomto měsíci pod nickem , od prosince nepodepsané příspěvky nebudou zveřejňovány , ale spíš si myslím , že žádné nebudou . Dovolím si dotaz . Budova bývalé školy je již oficiálním sídlem radnice , nebo se jedná o šotek pana šéfredaktora ? Vím , že po tom toužil pan exstarosta Vondrys a pouze chybějící desítky miliónů zabránily tomu , že žije naděje na smysluplnější využití této krásné budovy , jejíž propojení s nevyužitou sokolovnou by znovu umožnilo návrat dětí do středu města , které by tím výrazně ožilo . Jinak k oslavě samotné . Dobré , nikdy se nelze zavděčit všem . Tvar stromku předvánoční pohodu nezlepší .

    • Lukáš Houdek (30. listopadu 2015 v 6:17)

      Budou zveřejňovány podepsané příspěvky, stejnou praxi zvolil například Deník Referendum. Projekt konkrétního využití té budovy neznám, nikdy jsem se tím nezabýval. Pokud máte přesnější informace, můžete o něm napsat.

Nechcete pejska k adopci?